Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Καταγγέλλει παράνομες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες

Τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ναυτιλιακών εταιρειών να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες παράνομα, σε διάφορα λιμάνια της χώρας που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, στις εργασίες αυτές «δεν πραγματοποιείται κανένας έλεγχος από τις αρχές, δεν εκδίδονται άδειες εκτέλεσης εργασιών, αφού είναι συνολικά παράνομες εργασίες, με αδήλωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης ατυχημάτων».

Το προηγούμενο διάστημα, μετά από καταγγελίες εργαζομένων, κλιμάκια του Συνδικάτου προχώρησαν σε επιτόπιους ελέγχους και διαπίστωσαν πως εκτελούνταν εργασίες σε πλοία στην κοιλάδα Αργολίδας και στο λιμάνι του Αιγίου, οι οποίες «πάγωσαν» μετά τις καταγγελίες του. Το τελευταίο δεκαήμερο όμως και μετά από άλλους δύο επιτόπιους ελέγχους, το Συνδικάτο διαπίστωσε νέο κρούσμα έναρξης εκτεταμένων παράνομων ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στο λιμάνι του Αστακού.

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που κρύβει μία τέτοια διαδικασία, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων όσο και για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και τη δημόσια υγεία», σημειώνει το Συνδικάτο και καλεί τις αρχές να παρέμβουν «ώστε τέτοιου είδους εργασίες να γίνονται μόνο σε χώρους ναυπηγοεπισκευής - ναυπηγεία που έχουν ελεγχθεί και αδειοδοτηθεί για να μπορούν να εκτελούν τέτοιου είδους εργασίες, νόμιμα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ