Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE - 3ος ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ
Ως φαβορί ο Ολυμπιακός, για την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ

«

Πράξη δεύτερη» απόψε στην προσπάθεια πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League για τους εκπροσώπους της Ελλάδας, οι οποίοι δίνουν τους επαναληπτικούς αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου, από διαφορετικά σημεία εκκίνησης με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Ολυμπιακός: Τα μάτια του δεκατέσσερα

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται την τουρκική Μπασακσεχίρ (21.30 - Novasports 2) έχοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, καθώς είχε νικήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» περνούν στα πλέι οφ τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία, σε περίπτωση δε ήττας θα μετρήσει το σκορ. Αν οι Τούρκοι νικήσουν 1-0 θα υπάρξει παράταση, ενώ με οποιοδήποτε άλλο σκορ νίκης της Μπασακσεχίρ η ελληνική ομάδα «αποχαιρετά» πρόωρα το Champions League και γενικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μπασακσεχίρ ήρθε χωρίς τους τιμωρημένους Καβεχτσί και Σεντζού, οι οποίοι αποβλήθηκαν στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης, ενώ για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει από τον πάγκο και ο προπονητής της, Οκάν Μπουρούκ.

Πάντως ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Πέδρο Μαρτίνς, στις δηλώσεις του πριν από τον αγώνα επιχείρησε να μετριάσει το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί γύρω από την ομάδα και να «προσγειώσει» τους παίκτες του, εφιστώντας προσοχή.

Αν όλα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό, στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πόρτο - Κράσνονταρ για τον 3ο προκριματικό. Οι Πορτογάλοι υποδέχονται τους Ρώσους στο «Ντραγκάο» και είναι το φαβορί για την πρόκριση, καθώς είχαν επικρατήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα στη Ρωσία.

ΠΑΟΚ: Χωρίς φόβο για το θαύμα

Στο Αμστερνταμ ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τη μεγαλύτερη ίσως νίκη της ευρωπαϊκής του ιστορίας, με αντίπαλο τον Αγιαξ (21.30 - Cosmote Sport 1). Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παίξουν επιθετικά και να κυνηγήσουν τουλάχιστον ένα γκολ και το «διπλό», καθώς το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα σημαίνει ότι οι Ολλανδοί προκρίνονται όχι μόνο με δική τους νίκη αλλά και με ισοπαλία 0-0 ή 1-1 (επειδή θα έχουν σημειώσει περισσότερα γκολ εκτός έδρας). Σε περίπτωση που και η ρεβάνς λήξει 2-2 ο αγώνας θα οδηγηθεί σε παράταση, ενώ με ισοπαλία με σκορ 3-3 και πάνω περνάει ο ΠΑΟΚ.

Το καλό για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, είναι ότι θα έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του. Από την πλευρά του Αγιαξ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μαζράουι, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Εμεν για το ολλανδικό πρωτάθλημα και γίνονται προσπάθειες να είναι έτοιμος για τον αποψινό αγώνα.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μία εκ των Καραμπάχ και ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν να έχει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης χάρη στη νίκη της με 2-1 μέσα στην Κύπρο στον πρώτο αγώνα. Σε περίπτωση αποκλεισμού από τον Αγιαξ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League, με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού του 3ου προκριματικού γύρου της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ανάμεσα στη σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβας και την ιρλανδική Νταντάλκ. Προβάδισμα πρόκρισης έχουν οι Σλοβάκοι, οι οποίοι στον πρώτο αγώνα νίκησαν 2-1 μέσα στην Ιρλανδία.

  • Οι υπόλοιποι επαναληπτικοί αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, οι οποίοι διεξάγονται επίσης απόψε (σε παρένθεση τα σκορ από τους πρώτους αγώνες): Σέλτικ - Κλουζ (1-1), Φερεντσβάρος - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1), Κοπεγχάγη - Ερυθρός Αστέρας (1-1), Ρόζενμποργκ - Μάριμπορ (3-1), Ντιναμό Κιέβου - Κλαμπ Μπριζ (0-1), ΛΑΣΚ Λιντς - Βασιλεία (2-1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ