Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινές προβολές στην «Αιολία»

Με επιτυχία συνεχίζονται οι προβολές στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία». Μέσα στη δροσιά που προσφέρει ο πανέμορφος χώρος του κινηματογράφου, μέσα στο Αλσος του Σκοπευτηρίου, πλήθος κόσμου καθημερινά, από την Καισαριανή αλλά και τις γύρω περιοχές, έρχεται να παρακολουθήσει ταινίες που προσφέρουν άφθονο γέλιο, συγκίνηση, ψυχαγωγία. Και φέτος η δημοτική αρχή Καισαριανής διατηρεί τις δωρεάν προβολές από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ενώ κρατά χαμηλά το αντίτιμο, 5 ευρώ, για τις προβολές της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, κάνοντας πράξη τη θέση ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία είναι δικαίωμα όλων.

Οι προβολές καλύπτουν όλα τα είδη του κινηματογράφου: Κλασικές ασπρόμαυρες και σινεφίλ ταινίες, κωμωδίες, ιστορικές και ντοκιμαντέρ, μαζί με πιο σύγχρονες παραγωγές.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα προβολών

-- Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Αυγούστου, 21.30: «Λευκός Τίγρης» (2012), του Κάρεν Σαχναζάροφ.

Ενας οδηγός τανκ, ο Ιβάν, ως εκ θαύματος γλιτώνει από πολύ σοβαρά εγκαύματα σε μια μάχη με το μυστηριώδες τανκ «Λευκός Τίγρης», το οποίο καταστρέφει τα στρατιωτικά τάγματα και παραμένει αλώβητο. Μια ταινία για το κουράγιο και τις ψυχολογικές και πνευματικές επιπτώσεις του πολέμου...

-- Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Αυγούστου, 21.30: «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» (1952), του Χένρι Κινγκ.

Πρωταγωνιστούν οι Γκρέγκορι Πεκ, Αβα Γκάρντνερ και Σούζαν Χέιγουορντ. Γυρισμένο στην Κένυα, το φιλμ είναι χαρακτηριστικό δείγμα χολιγουντιανού έπους της δεκαετίας του '50.

-- Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου, 21.30: «Last Vegas» (2013), του Τζον Ταρτελτάουμπ.

Με αφορμή το γάμο ενός φίλου τους, τρεις σχεδόν εβδομηντάρηδες φίλοι και ο μέλλων γαμπρός ξεκινούν για το μπάτσελορ πάρτι στο Λας Βέγκας. Παίζουν οι Ρόμπερ Ντε Νίρο, Μάικλ Ντάγκλας, Μόργκαν Φρίμαν.

-- Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου, 21.30: «Η επανάσταση των γαριφάλων», της Μαρίας Ντε Μεντέιρος.

Τα γεγονότα της 25ης Αυγούστου του 1974, τα οποία οδήγησαν στην Επανάσταση των Γαρυφάλλων και την πτώση της χούντας του Σαλαζάρ, μέσα από τα μάτια δύο αξιωματικών και μιας καθηγήτριας.

-- Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Αυγούστου, 21.30: «Ηρεμες ήταν οι αυγές» (1972), του Σ. Ροστότσκι.

Η συγκεκριμένη ταινία πραγματεύεται ένα φαινομενικά «ασήμαντο» επεισόδιο, από τα χιλιάδες που διαδραματίστηκαν στις μάχες του Κόκκινου Στρατού ενάντια στους ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια ομάδα πέντε γυναικών πυροβολιστριών ξεκινούν με τον διοικητή τους για μια επικίνδυνη αναγνωριστική αποστολή. Στην πορεία τους αυτή έρχονται αντιμέτωπες με δεκαέξι Γερμανούς.

-- Παρασκευή 30, Σάββατο 31 και Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, 21.30: «Η επιστροφή του Μπεν» (2018), του Πίτερ Χέτζις.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο 19χρονος Μπεν επιστρέφει σπίτι του. Η μητέρα του είναι ενθουσιασμένη, αλλά τόσο αυτή όσο και ο πατριός του με τη μικρότερη αδερφή του ανησυχούν για το αν έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

-- Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, 21.30: «Γοριλομπελάδες» (2011), του Αντρες Σάερ.

Ο Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλλας του κόσμου, δραπετεύει από τον ζωολογικό κήπο και μαζί με ένα κόκκινο πάντα ψάχνουν μια μάγισσα... Ταινία κινουμένων σχεδίων.

-- Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Αυγούστου, 21.30: «Τα παιδιά του Παραδείσου» (1945), του Μαρσέλ Καρνέ.

Μια ιστορία μεταξύ του Μπατίστ και της Γκαράνς στο Παρίσι του 1840.

-- Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, 21.30: «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική ατζέντα» (2015), του Λαρς Κράουμε.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ συγκεντρώνει στοιχεία για όσους ναζί παραμένουν ασύλληπτοι. Συναντά όμως διαρκώς εμπόδια...

-- Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, 21.30: «Πανικούπολη» (2011), των Στεφάν Ομπιέρ και Βενσάν Πατάρ.

Σε αυτήν την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων τα παιδιά παρακολουθούν τις περιπέτειες ενός καουμπόι και ενός Ινδιάνου...

-- Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη, 21.30: «Οι μικροαπατεώνες» / «Ο κλέψας του κλέψαντος Νο 2» (1959), του Νάνι Λόι.

Ενας αποτυχημένος αρχηγός συμμορίας και οι μπράβοι του επιδιώκουν να κλέψουν μια βαλίτσα με χρήματα από στοιχήματα ποδοσφαίρου. Με τους Κλαούντια Καρντινάλε και Βιτόριο Γκάσμαν.

-- Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 21.30: «Ο εγωιστής γίγαντας» (2013), του Κλιό Μπάρναρντ.

Σε μια πόλη του αγγλικού βορρά ο 13χρονος Αρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά με ένα φίλο του μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια...

Η «Αιολία» αποχαιρετά για φέτος το κοινό της με την παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη.

Στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο, που γράφτηκε το 1939 και μεταφέρθηκε από τον ίδιο στον κινηματογράφο το 1971, βασίζεται ο θεατρικός μονόλογος που υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου, με τον Τάσο Ιορδανίδη στον ομώνυμο ρόλο. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Θάλεια Ματίκα, τη μουσική υπογράφει ο Τάσος Σωτηράκης.

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φριχτά κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ