Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη φωτιά και στη Βοιωτία

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για δύο ακόμη πυρκαγιές, που ξέσπασαν στη Θάσο και στη Θήβα.

Στη Θήβα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Προδρόμου. Λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξε ανησυχία ότι η φωτιά θα κατευθυνθεί προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το μεσημέρι οι πυροσβέστες μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο, αλλά το δεύτερο, που παρέμενε ενεργό, κινούνταν προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο. Η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, καίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους, κατέστρεφε δασική βλάστηση και κινούνταν με ταχύτητα προς την ακτή.

Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα, μήπως χρειαστεί εκκένωση των παραλιών. Η φωτιά απείχε ένα χιλιόμετρο από την κοντινή παραλία. Οι επίγειες δυνάμεις, τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες, έδωσαν μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς σε εργοστάσιο σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων.

Στο μεταξύ, μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 7 το πρωί, προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κοίνυρα της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος στα νότια του νησιού. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του κατάφυτου νησιού, γεγονός που κινητοποίησε ολόκληρο τον πυροσβεστικό μηχανισμό του νησιού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πυρκαγιές ξέσπασαν και στο Πωγώνι Ιωαννίνων, στο Λευκοχώρι Ηλείας, στην Αρλα δυτικής Αχαΐας και στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εκδηλώθηκε πίσω από θερμοκήπια στον οδό Ντάλιας, στις Αχαρνές Αττικής, και στον Κάτω Δρυμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ