Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρεμβάσεις για τις δημόσιες δομές Υγείας σε Κεφαλονιά και Ξάνθη

Από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία στην Ξάνθη
Από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία στην Ξάνθη
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές Υγείας στην Κεφαλονιά (ΓΝ Κεφαλονιάς και Μαντζαβινάτειο Ληξουρίου), λόγω των μεγάλων ελλείψεων, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται οι ανάγκες περίθαλψης για κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την παραίτηση ενός εκ των δύο παθολόγων, το ΓΝ Κεφαλονιάς έμεινε πλέον μόνο με έναν παθολόγο για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες! Παράλληλα συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από δομή σε δομή, χωρίς να δίνεται μόνιμη λύση πουθενά.

Η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική Κλινική συνεχίζουν να μη λειτουργούν, «γιατί το κόστος τους δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των περιστατικών», όπως κυνικά έχει ομολογήσει στο παρελθόν η διοίκηση του νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελίες εργατικών σωματείων.

Η αερομετακομιδή αποτελεί πλέον καθεστώς για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και συνέπειες για τη ζωή και την ασφάλειά τους. Γενικότερα, όλα τα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές, την ταλαιπωρία και τη συμμετοχή των ασθενών στη νοσηλευτική και φαρμακευτική δαπάνη οξύνονται.

Αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό χτυπούν «κόκκινο». Το ήδη υπάρχον ιατρικό προσωπικό, που κατέχει οργανικές θέσεις, αποτελεί το 60% του προβλεπόμενου. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του έτους τέσσερις ακόμα γιατροί αποχωρούν, ενώ κανένας νέος δεν πρόκειται να προσληφθεί σε οργανική θέση.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης καλύπτουν κενά ιατρών σε άλλες ΠΕ της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Για τα παραπάνω θέματα, όπως και για πολλά ακόμη νοσοκομεία, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερωτήσεις στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την «πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία προτίθεται να συνεχίσει και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Ενώ λοιπόν οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Οι κάτοικοι στερούνται γιατρούς και υπηρεσίες Υγείας, ενώ εντατικοποιείται η δουλειά των εργαζομένων».

Με τις παρεμβάσεις του το ΚΚΕ φέρνει και στη Βουλή τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τους ασθενείς να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, στο ύψος των πραγματικών σημερινών αναγκών, και για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ολα καλά» δηλώνει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να στενάζουν (2024-01-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις για την Υγεία (2023-12-20 00:00:00.0)
Οριακή η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» (2022-07-13 00:00:00.0)
«Γυμνές» και με σοβαρές ελλείψεις στη νέα έξαρση της πανδημίας (2020-09-10 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο οι παθολογικές στο «Θριάσιο» (2014-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ