Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
Χωρίς παιδονευρολόγο το ΠΑΓΝΗ

Πριν από λίγο καιρό παραιτήθηκε η μοναδική παιδονευρολόγος της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, χωρίς να αντικατασταθεί, αναδεικνύοντας την τεράστια γύμνια που επικρατεί στην ανάπτυξη και στελέχωση ιατρικών εξειδικεύσεων με κομβική και αναντικατάστατη σημασία, όπως αυτή της αντιμετώπισης νευρολογικών προβλημάτων υγείας των παιδιών.

Η απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου στο κενό παιδονευρολόγου ήταν ότι η ΔΥΠΕ και η ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου καλούνται να βρουν λύση με άλλους γιατρούς, από το «Βενιζέλειο», αλλά και από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, οι οποίοι θα καλύπτουν και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ετσι, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου, απογυμνώνεται μια υγειονομική μονάδα με μοναδική προσφορά και πρωτοποριακές διαγνωστικές μεθόδους και θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά με νευρολογικά ελλείμματα, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του «στους γονείς που δίκαια ανησυχούν και αγανακτούν μπροστά σε ακυρώσεις προγραμματισμένων ραντεβού ή μπροστά σε μια ενδεχόμενη αναβολή ή ματαίωση της θεραπείας του παιδιού τους».

Η έλλειψη σε παιδονευρολόγους έρχεται να προστεθεί στις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στις δημόσιες υγειονομικές δομές, εξαιτίας της ανεπαρκέστατης κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας. Κάποιες από αυτές «μπαλώνονται» είτε με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού είτε με μετακινήσεις εργαζομένων από τη μία δομή στην άλλη.

«Τα ημίμετρα με ημερομηνία λήξης δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα», καταλήγει το σωματείο και απαιτεί «προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία ανάλογες με τις σύγχρονες ανάγκες, ώστε να παρέχονται καθολικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ