Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 2-0
Τέλος καλό, όλα καλά

Ηρωας και πάλι ο Σα

Δεύτερη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της τουρκικής Μπασακσεχίρ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το 1-0 στην Κωνσταντινούπολη, και προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης, διατηρώντας τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παρά τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν με την απόδοσή τους και θα μπορούσαν να μπουν σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση αν ο τερματοφύλακάς τους, Σα, δεν πραγματοποιούσε μια σειρά από σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, στο 10', στο 14' και στο 35', οι Τούρκοι «άγγιξαν» το γκολ που θα έφερνε στα ίσα το ζευγάρι, αλλά ο Πορτογάλος πορτιέρο, όπως και στην τελευταία φάση του πρώτου αγώνα, είπε «όχι» και κράτησε το σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό.

Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να «τελειώσει» την υπόθεση - πρόκριση και το έκανε. Μετά από δύο «προειδοποιητικές βολές» στα πρώτα λεπτά από Γκερέρο και Βαλμπουενά, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 55' με σκόρερ τον Σεμέδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ, ο Σα συνέχισε να αποκρούει ό,τι ερχόταν προς την εστία του και στο 77' η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος όταν ο Βιέιρα έκανε πέναλτι στον Ραντζέλοβιτς. Ο παίκτης που είχε δώσει την ασίστ για το πρώτο γκολ, ο Βαλμπουενά, εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το τελικό 2-0.


Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89' Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (82' Καμαρά), Ποντένσε (68' Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ: Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιέιρα, Καϊσάρα, Βίστκα, Αταμά (59' Μπα), Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο (46' Αρντό), Κριβέλι (75' Γκούλμπραντσεν).

Επόμενη στάση: Ρωσία

Στο ζευγάρι του 3ου προκριματικού που διασταυρωνόταν με αυτό του Ολυμπιακού υπήρξε πλήρης ανατροπή δεδομένων. Η Κράσνονταρ, η οποία είχε ηττηθεί 1-0 εντός έδρας από την Πόρτο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στον επαναληπτικό πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση μέσα στην Πορτογαλία, νίκησε 3-2 και χάρη στον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ «έκλεψε» την πρόκριση στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στο Κράσνονταρ την Τρίτη 27 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ