Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ
Απαράδεκτη εικόνα με ευθύνη κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης

Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης επιβεβαιώνουν οι καταγγελίες των επισκεπτών

Στην επικαιρότητα έρχεται ξανά τις τελευταίες μέρες, μέσα από δημοσιεύματα και καταγγελίες, η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο Τρίτση, έκτασης 1.200 στρεμμάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι υδάτινοι διάδρομοί του.

Το πάρκο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και βρίσκεται σταθερά σε πορεία εγκατάλειψης και απαξίωσης, με ευθύνη κυβερνήσεων, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. Η πολιτική υποβάθμισής του, η απουσία επαρκούς χρηματοδότησης, η έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία, τη φύλαξη και τη συντήρησή του, ταυτόχρονα με «θεσμικές» παρεμβάσεις, οδηγούν το πάρκο στην αγκαλιά των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παλεύουν με συνέπεια σε όλα τα επίπεδα για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, προβάλλοντας το σύνθημα «Πάρκο ανοιχτό για το λαό - Κλειστό για τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» τα τελευταία χρόνια στο χώρο συνδυάζεται με την ανάδειξη του αιτήματος, ταυτόχρονα με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως η πρόσφατη της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ να συμβάλει στην πυροπροστασία του πάρκου.

Οπως σημείωναν στελέχη τις ΚΝΕ με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στόχος ήταν να αναδειχτεί μεταξύ άλλων η ανάγκη να αντιδράσει μαζικά ο λαός και η νεολαία της περιοχής και συνολικά της Αττικής «στην εγκατάλειψη και την απουσία κρατικής χρηματοδότησης, απέναντι στα σχέδια διαμελισμού και εμπορευματοποίησης του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αττική. Με τους αγώνες του λαού το Πάρκο δημιουργήθηκε και κυρίως διαφυλάχθηκε, μόνο με αγώνες μπορεί γλιτώσει από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, να αναβαθμιστεί και να γίνει αυτό που αξίζει στην εργατική τάξη και στα παιδιά της, ένα στολίδι μέσα στην πόλη μας, πηγή υγείας, αναψυχής και γνώσης, όμορφος και ασφαλής χώρος άθλησης και πολιτισμού. Σήμερα υπάρχει ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, όπως π.χ. η πυροπροστασία, η υδροδότηση κ.τ.λ., η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του Πάρκου. Παραμένει η ανάγκη για σταθερή κρατική χρηματοδότηση».

Η εθελοντική δουλειά των μελών της Οργάνωσης την περίοδο του Φεστιβάλ κυριολεκτικά μεταμορφώνει το χώρο, τον ομορφαίνει και τον αποδίδει πολύ καλύτερο και αξιοποιήσιμο από το λαό της περιοχής και όχι μόνο, μία προσπάθεια που έχει αναγνωριστεί από τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες του πάρκου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάρκο Τρίτση ανοιχτό στον λαό, όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα (2023-04-05 00:00:00.0)
Εικόνα εγκατάλειψης σε έναν πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας (2019-08-22 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για την πυροπροστασία και τα άλλα προβλήματα (2017-07-08 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία καθαρισμού του Πάρκου «Τρίτση» (2016-08-31 00:00:00.0)
Κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία για το πάρκο Τρίτση (2016-08-24 00:00:00.0)
Πάρκο «Τρίτση» κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ανοιχτό στο λαό (2016-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ