Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση του υδροθεραπευτηρίου

Την αντίθεσή της στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του «SPA Λουτρακίου» εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου, με αφορμή το κάλεσμα της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τις υπόλοιπες παρατάξεις να συζητηθούν οι όροι της ιδιωτικοποίησης.

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Το υδροθεραπευτήριο είναι ένα έργο που πλήρωσε πανάκριβα ο λαός του Λουτρακίου, μέσα από δημοτικούς φόρους και χαράτσια, και ανήκει σε αυτόν. Είναι μία υποδομή που θα πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και όχι να δοθεί προίκα σε ιδιωτικά συμφέροντα ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Θα πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων του Λουτρακίου και των εργαζομένων σε αυτό, και όχι με χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν δικαιολογημένα ανησυχία και στους εργαζόμενους του SPA, για τους οποίους το μέλλον είναι αβέβαιο. Ηδη το προηγούμενο διάστημα είχαμε απολύσεις τριών εργαζομένων, οι οποίοι δούλευαν στον εργολάβο που έχει αναλάβει την καθαριότητα.

Καλούμε τους εργαζόμενους της "Τουριστικής ΑΕ" να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του υδροθεραπευτηρίου και να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους διάφορους μεσσίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα και να υπερασπιστούν οι ίδιοι το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Απαιτούμε:

  • Να μη γίνει κανενός είδους παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου "Loutraki Thermal Spa" σε ιδιώτη.
  • Τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.
  • Να καταργηθούν οι εργολαβίες και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν αορίστου χρόνου στην "Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ ΟΤΑ"».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ