Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλατιά συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι

Ο πόλεμος, ο ευρωστρατός, η ευρωαστυνομία και ο ευρωτρομονόμος, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η αφαίρεση κοινωνικών κατακτήσεων, η καταδίκη πλατιών λαϊκών μαζών σε εξαθλίωση από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, όλα μαζί και το καθένα με το δικό του βάρος, θα βρουν βήμα να καταγγελθούν το βράδυ της 30ής Νοέμβρη στην εκδήλωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στο αρχικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΝΔΕ έχουν ανταποκριθεί ήδη το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η αντίστοιχη Παναθηναϊκή (ΠΕΔΥΕ) δεκάδες αντιπολεμικές επιτροπές των συνοικιών της Αθήνας, όπως και τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Συμμετοχή έχουν δηλώσει και Κοινότητες Μεταναστών και η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 που θα έχει στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στα Προπύλαια. Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου στην εκδήλωση, καθώς και μίας σειράς μουσικών σχημάτων που θα φτάσουν στην πρεσβεία με κρουστά και σαξόφωνα.

Οι Οικοδόμοι έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ στο «Χίλτον», ενώ το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό στους Αμπελόκηπους. Στο Πολεμικό Μουσείο επίσης έχουν ορίσει την προσυγκέντρωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης από τις Δυτικές, Νότιες και Νοτιοανατολικές συνοικίες της Αθήνας.

Θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ θα στηθούν και καζάνια για το απαραίτητο συσσίτιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ