Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάνω από 100 πυρκαγιές σε τρεις μέρες!

Δεκάδες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα και αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα. Συνολικά, από τις 7 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν 103 δασικές πυρκαγιές. Για σήμερα Τρίτη με δελτίο της η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Λέσβο, Χίο, νησιά νοτίου Αιγαίου, Κρήτη, Κύθηρα, Πελοπόννησο, Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλονιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Από το απόγευμα της Κυριακής έως και το απόγευμα της Δευτέρας εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 519 πυροσβέστες, 166 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Οπως ανέφερε η Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Από το απόγευμα του Σαββάτου έως και το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 487 πυροσβέστες, 225 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Και σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Από το απόγευμα της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 705 πυροσβέστες, 236 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρείχαν 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού.

Φωτιές σε πολλές περιοχές

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες στην περιοχή Μέγας Γιαλός στη Σύρο. Αμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν την Κυριακή οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή Νέος Μύρτος Ιεράπετρας Κρήτης, Σταυράκι Ιωαννίνων και στα Μουζακαίικα στην Πάργα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, καθώς και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας.

Συνολικά 100 στρέμματα έχει κάψει έως τώρα η φωτιά στην Παλιά Περίθεια Κέρκυρας. Η φωτιά ήταν σε δύο σημεία, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το Σάββατο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στις Ερυθρές του δήμου Μάνδρας. Αμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 2 αεροσκάφη Καναντέρ και δύο Πεζετέλ.

Αύξηση των πυρκαγιών σε σχέση με πέρσι

Σοκάρουν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν αύξηση της τάξης του 104% των πυρκαγιών σε δασικές και αγροτοδασικές περιοχές που έχουν ξεσπάσει από την αρχή του 2019 έως τις 31 Ιούλη, σε σχέση με πέρσι. Ενα ακόμα στοιχείο που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον τραγικό τρόπο τα προβλήματα στην πυροπροστασία, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση έκτακτων και επικίνδυνων καταστάσεων, που αναδεικνύει την εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ