Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Εξετάζεται «συμμετρική απάντηση» στη δοκιμή πυραύλου από τις ΗΠΑ

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εντολή να εξεταστεί το «επίπεδο της απειλής» από την πρόσφατη δοκιμή πυραύλου (μικρού και μεσαίου βεληνεκούς) των ΗΠΑ και να ληφθούν μέτρα για μια «συμμετρική απάντηση» από τη Ρωσία, έδωσε την Παρασκευή ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες, αναθέτω στο υπουργείο Αμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλους εξειδικευμένους οργανισμούς να αναλύσουν το επίπεδο της απειλής, που οι προαναφερθείσες κινήσεις των ΗΠΑ δημιουργούν για τη χώρα μας και να λάβουν συνολικά μέτρα για την προετοιμασία μιας συμμετρικής απάντησης», είπε ο Βλ. Πούτιν.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ρώσος Πρόεδρος είχε ισχυριστεί ότι τα πυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ σε Ρουμανία και (σύντομα) σε Πολωνία μπορούν να αναπτύξουν τους εν λόγω πυραύλους που απαγόρευε η Συνθήκη INF, απλά με την εφαρμογή ενός λογισμικού.

«Να σημειωθεί ότι οι δοκιμές ενός πυραύλου με χαρακτηριστικά απαγορευμένα από τη Συνθήκη (INF) διεξήχθησαν μόλις 16 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγγελίας αυτής της Συνθήκης που ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον», σημείωσε ο Πούτιν, ως απόδειξη ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη ήταν μια προειλημμένη απόφαση.

Κατά τ' άλλα, «η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για έναν ισότιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τις ΗΠΑ για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ