Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Καταγγέλλεται νέο σαμποτάζ

Στην καταγγελία ότι η μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε την Κυριακή στην επαρχία Μιράντα της Βενεζουέλας, στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου στην περιοχή Τούι, ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.

Η αντιπρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, υπογράμμισε ότι ο λαός της περιοχής και της χώρας καταδικάζει τέτοιες επιθέσεις στις δημόσιες υποδομές που πραγματοποιούν, όπως και σε αυτήν την περίπτωση, δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης. Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Εκτορ Ροντρίγκες, με το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε ότι ξεκίνησε μια πυρκαγιά που έβαλαν στοιχεία της αντιπολίτευσης και επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα οργανώνεται λαϊκή διαμαρτυρία στην επαρχία, για την καταδίκη τέτοιων πρακτικών που προκαλούν προβλήματα στην κοινωνία.

Από την έκρηξη ένας εργαζόμενος που ήταν στη βάρδια του, ο 35χρονος Γκονζάλο Βάσκεζ, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 70% του σώματος. Επίσης, περίπου 3.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις εστίες τους ωσότου οι πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.

Το περιστατικό αυτό θυμίζει τα πολλά σαμποτάζ που συνέβησαν την άνοιξη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας σε πολλές περιοχές και κυρίως στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκουρί, όπου αποδείχτηκε ότι υπήρξαν ομάδες που έδρασαν συντονισμένα, αξιοποιώντας και κενά στα συστήματα ασφαλείας και στη συντήρηση εγκαταστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ