Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά στην Κέρκυρα

Φωτιές εκδηλώθηκαν χτες στην Κέρκυρα και στο Σούλι Θεσπρωτίας. Η φωτιά στη νότια Κέρκυρα ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 κοντά στο χωριό Μπαστάτικα και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενισχύθηκαν με 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 4 αεροσκάφη. Το απόγευμα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Οπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, Α. Ρίζος, «η φωτιά είναι σε απόσταση 100 μέτρων από τις αυλές των σπιτιών».

Στην περιοχή Βαθύλακκος στο δήμο Σουλίου επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία εναέρια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κεραμωτή Καβάλας και υπό έλεγχο στην Περαία Θεσσαλονίκης. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Εβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία. Στις συγκεκριμένες περιοχές θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ