Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το Φεστιβάλ συμβάλλει στον αγώνα για πάρκο ανοιχτό στο λαό

Πολύμορφη δραστηριότητα στο πάρκο τις μέρες του Φεστιβάλ
Πολύμορφη δραστηριότητα στο πάρκο τις μέρες του Φεστιβάλ
Κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αποτελεί ένα ευρύ κάλεσμα στη νεολαία να παλέψει για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, μία από τις διαστάσεις του Φεστιβάλ είναι η επιλογή χώρων με ιδιαίτερη σημασία για την πραγματοποίηση κεντρικών εκδηλώσεων και η ανάδειξη της ανάγκης για συλλογική διεκδίκησή τους προς όφελος του λαού. Στην τελική ευθεία για τα Φεστιβάλ στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει αυτήν τη διάσταση.

Στο πάρκο «Α. Τρίτσης» στην Αθήνα

Σε λίγες μέρες, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μπαίνουν στον γνώριμο χώρο του πάρκου «Α. Τρίτσης», ξεκινώντας τις εργασίες για το στήσιμο του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη.

Το τελευταίο διάστημα, το ζήτημα του πάρκου και της κατάστασης των υποδομών του ήρθε στην επιφάνεια μέσα από δημοσιεύματα, δηλώσεις και παρεμβάσεις παραγόντων με επίκεντρο την εικόνα στις λίμνες και τα κανάλια. Το πρόβλημα της υδροδότησης είχε ως αποτέλεσμα οι λίμνες να στερέψουν σε μεγάλη έκταση, τα κανάλια είτε να έχουν αδειάσει εντελώς είτε να έχουν νερά που λιμνάζουν, με ψόφια ψάρια να επιπλέουν και μία έντονη δυσωδία να επικρατεί σε σημεία γύρω από αυτά.

Πρωτοβουλία πυροπροστασίας από την ΚΝΕ
Πρωτοβουλία πυροπροστασίας από την ΚΝΕ
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην υποβάθμιση πλευρών λειτουργίας του, στην εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει στον έναν ή τον άλλο βαθμό κατά καιρούς ένας χώρος, ο οποίος αποτελεί ανάσα για το λαό της περιοχής και μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, έκτασης 1.200 στρεμμάτων, στον αστικό ιστό της Αττικής.

Για την ΚΝΕ και τις δυνάμεις του ΚΚΕ η υπόθεση της υπεράσπισης του πάρκου έχει παρελθόν και έχει και μέλλον και η πραγματοποίηση από το 2010 της κορυφαίας πολιτικής και πολιτιστικής γιορτής της Οργάνωσης στον χώρο ανοίγει ευρύτερα το ζήτημα της αναβάθμισης και αξιοποίησης του πάρκου προς όφελος του λαού μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι πρωτοβουλίες του Κόμματος, των δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ στους όμορους δήμους, των νέων κομμουνιστών, μαζί με το λαό έχουν ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια, με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, στα Δημοτικά Συμβούλια, διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων ανάδειξης του ζητήματος και προβολής πλατιά του αιτήματος για «πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Προβάλλει παράλληλα ένα διεκδικητικό πλαίσιο για την εξασφάλιση των όρων επίλυσης των προβλημάτων, για αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων, πέρα από εμβαλωματικές λύσεις που προχωρούν κάτω από την κατακραυγή και σταθερά απέναντι στα σχέδια εμπορικής αξιοποίησης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και παρουσιάζονται μάλιστα σαν «λύση» στα προβλήματα. Μέσα και από το Φεστιβάλ, τα αιτήματα που αναδεικνύονται είναι: Σταθερή, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εκτακτη χρηματοδότηση για επείγουσες ανάγκες όπως η αποκατάσταση της υδροδότησης των λιμνών. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου. Ελεύθερη και δωρεάν χρήση του πάρκου για το λαό της περιοχής. Να σταματήσει η δράση ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ και κάθε κουβέντα για εμπορευματοποίηση. Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.


Το ζήτημα της υδροδότησης ήρθε επιτακτικά στην επιφάνεια
Το ζήτημα της υδροδότησης ήρθε επιτακτικά στην επιφάνεια

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ