Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ
Η ώρα του Μπερνς

Και το όνομα αυτού, Ρίτσαρντ Μπερνς. Ο Αγγλος οδηγός της Σουμπαρού, κατάφερε με την τρίτη θέση που κατέλαβε στον τελευταίο αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι να στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής και να γίνει ο πρώτος Αγγλος που κατακτά τον τίτλο την τελευταία του χρονιά στη Σουμπαρού, χάρη φυσικά στη βοήθεια της τύχης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπερνς παρακολουθούσε από κοντά τη μάχη των Μακ Ρέι και Μάκινεν στη βαθμολογία. Οι δύο τελευταίοι όμως στον αγώνα της Μ. Βρετανίας που έριχνε την αυλαία του πρωταθλήματος, δεν μπόρεσαν να τερματίσουν, αφού την πρώτη μέρα εγκατέλειψαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κάρλος Σάινθ, που ακολουθούσε στη γενική κατάταξη, αποχώρησε από τον αγώνα μετά το ατύχημα που είχε, καθώς το Φορντ Φόκους που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στους θεατές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Ετσι, μετά από όλα αυτά, ο Ρίτσαρντ Μπερνς, δε χρειάστηκε να... πατήσει πολύ το γκάζι και είδε τον περσινό πρωταθλητή Μάρκους Γκρόνχολμ (Πεζώ) να τερματίζει πρώτος και τον Ροβάνπερα (Πεζώ) να τον ακολουθεί.

Η τελική βαθμολογία των οδηγών έχει ως εξής: Μπερνς 44, ΜακΡέι 42, Μάκινεν 41, Γκρόνχολμ, Ροβάνπερα 36, Σάινθ 33 ενώ στους κατασκευαστές: Πεζώ 106, Φορντ 86, Μιτσουμπίσι 69, Σουμπαρού 66, Σκόντα και Χιουντάι 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ