Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΕ ΑΘΗΝΑΣ
Απαντούν στην εγκατάλειψη των σχολείων τους

Την Πέμπτη 29 Νοέμβρη προγραμματίζουν κινητοποίηση και πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Η κατάσταση που επικρατεί στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πολιτική εγκατάλειψης που εφαρμόζει στο χώρο αυτό η κυβέρνηση. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία, ενώ έχουμε φτάσει σχεδόν στα Χριστούγεννα, οι ανύπαρκτες υποδομές είναι χαρακτηριστικά που συναντά κανείς λίγο πολύ σε όλα τα ΤΕΕ. Οι μαθητές τους, που αποκλεισμένοι από την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που καθιέρωσε το διπλό δίκτυο (λύκεια και ΤΕΕ), βρέθηκαν σε αυτά τα σχολεία δεύτερης κατηγορίας, βλέπουν τώρα να χάνουν πολλές διδακτικές ώρες και ουσιαστικά να μην μπορούν να πάρουν ούτε αυτή τη φτηνή και αποσπασματική κατάρτιση. Ετσι οι μαθητές των ΤΕΕ της Αθήνας, που από την προηγούμενη βδομάδα προχώρησαν σε συνάντηση για το συντονισμό του αγώνα, διοργανώνουν συγκέντρωση την Πέμπτη 29 του Νοέμβρη στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Την απόφαση για την κινητοποίηση πήρε το Συντονιστικό Αγώνα ΤΕΕ Αθήνας, προβάλλοντας το αίτημα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97, 2640/98, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης, δημόσιο και δωρεάν για όλους, σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν μετά το 12χρονο σχολείο.

Ηδη σε σχολεία της Αθήνας οι μαθητές προετοιμάζουν την κινητοποίηση και καλούν και τους μαθητές των Ενιαίων Λυκείων, τους καθηγητές τους, τους γονείς και τους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν, κάνοντας την παιδεία λαϊκή υπόθεση.

Σε κατάληψη το ΤΕΕ Λαυρίου

Σε κατάληψη εξάλλου έχουν προχωρήσει από την προηγούμενη Πέμπτη οι μαθητές του ΤΕΕ Λαυρίου, αγανακτισμένοι από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας, που τους εμπαίζει. Η σχολική χρονιά για αυτούς άρχισε με 23 καθηγητές βασικών ειδικοτήτων να λείπουν, ενώ και μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμα 13 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί στα τμήματα. Πρόκειται για ηλεκτρονικούς, πληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης.

Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλα κτίρια που δεν πληρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, σε πρώην μαγαζιά και σε ένα δημοτικό σχολείο που χρονολογείται απ' τις αρχές του προηγούμενου αιώνα(!), ενώ λείπουν τα απαραίτητα εργαστήρια.

Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι μαθητές, το σχολείο τους ουσιαστικά υπολειτουργεί και τα 285 παιδιά που έρχονται όχι μόνο από το Λαύριο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή χάνουν καθημερινά πολλές ώρες από τα κενά και κάποιοι από αυτούς ορισμένες μέρες ωθούνται στο να μην πηγαίνουν καθόλου στο ΤΕΕ.

Οι μαθητές ζητούν τη συμπαράσταση των γονιών, εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων (2011-03-02 00:00:00.0)
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα (2002-12-06 00:00:00.0)
Βιβλία; Ακόμα τα περιμένουν οι μαθητές (2001-10-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2000-12-13 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στη διεκδίκηση ουσιαστικής μόρφωσης (2000-11-23 00:00:00.0)
Με μπλόκα και πορείες συνεχίζουν (1999-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ