Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
TEI ΠΑΤΡΑΣ
Οξυμένο το πρόβλημα στέγασης

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη

Για τους 15.000 σπουδαστές των ΤΕΙ της Πάτρας υπάρχουν μόνο 235 θέσεις σε φοιτητικές εστίες και όμως η διοίκηση του ιδρύματος, με κυβερνητική κάλυψη, θέλει να κλείσει το έναν ξενώνα (του Κούκου) και να τον μετατρέψει σε συνεδριακό κέντρο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και ο υφυπουργός Παιδείας Ν. Γκεσούλης στην απάντησή του εμφάνισε μία εικόνα μαγική, όσον αφορά τη στέγαση και τη σίτιση των σπουδαστών και των φοιτητών. Είπε ότι από την κυβέρνηση δίνονται μεγάλα κονδύλια για αυτήν την υπόθεση και απέδωσε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη «μεγάλη ανάπτυξη» των ΤΕΙ και όχι στην περιθωριοποίησή τους. Συγκεκριμένα για τη στέγαση των σπουδαστών είπε ότι αυτή καλύπτεται αποτελεσματικά από την πολιτεία με την ύπαρξη των φοιτητικών εστιών, την επιδότηση ενοικίου και τη συνεργασία με ξενοδοχεία, ενώ γίνονται προσπάθειες και για την ανέγερση νέων εστιών.

Ο Π. Κοσιώνης υπογράμμισε ότι όταν αγοράστηκε το ξενοδοχείο «Κούκος» για τη στέγαση των σπουδαστών βοήθησε αρκετά στην ανακούφιση του προβλήματος της στέγασης. Και όμως, είπε, σήμερα θέλουν να το μετατρέψουν σε συνεδριακό κέντρο, την ίδια στιγμή που οι σπουδαστές δεν έχουν καν αίθουσες διδασκαλίας και αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε υπόγειες αίθουσες ξενοδοχείων. Ηδη, είπε, οι σπουδαστές προχωρούν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουν τη μετατροπή του «Κούκου» σε συνεδριακό κέντρο την ίδια στιγμή που το στεγαστικό πρόβλημα των σπουδαστών στην Πάτρα είναι οξυμένο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ