Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέο αίτημα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία στη σημερινή (19η) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αλλά και αυτό της απόφασης του ΕΔΣΝΑ για νέα χωματερή στη Φυλή στην επόμενη συνεδρίαση, ζητά με αίτημά της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οπως επισημαίνει, επειδή τα θέματα δεν εντάχθηκαν στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου:

«Ζητάμε:

1. Να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης της 19ης συνεδρίασης το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης, λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει. Βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα ζητήματα αποκατάστασης των υλικών ζημιών που υπέστησαν πολλά σχολεία και χρήζουν επισκευών, ενώ παραμένει μεγάλος ο αριθμός των σχολικών κτιρίων που δεν έχουν ελεγχθεί στοιχειωδώς για τυχόν φθορές.

2. Να μας διαβεβαιώσετε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης η με αρ. 248/2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, με δεδομένα τα εξαιρετικά ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής».

Αμεσα μέτρα σε όλα τα σχολεία

Παράλληλα, με ανακοίνωση που υπογράφουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Αχαρνών, ζητούν να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την άσχημη κατάσταση των σχολείων, παρουσία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των σωματείων και φορέων της πόλης. Η ανακοίνωση στέκεται στα σοβαρά προβλήματα σχολείων της περιοχής, με εκτεταμένες ζημιές, όπως π.χ. στο 6ο - 12ο Δημοτικό, στο 8ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό και αλλού.

Σημειώνει επίσης: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων (προηγούμενων και σημερινών), που με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης βασικών υπηρεσιών, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας. Χαρακτηριστικές είναι καταγγελίες για την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να καλύψει τις ανεβασμένες απαιτήσεις με 8μηνους εργαζόμενους.

Η δημοτική αρχή να σταματήσει να το παίζει "νέα" και "ανήξερη", γιατί τίποτα από τα δύο δεν είναι. Βασικά στελέχη της "νέας" δημοτικής αρχής υπηρέτησαν από θέσεις αντιδημάρχων και άλλα υπεύθυνα πόστα και προηγούμενες δημοτικές αρχές και έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι φτάσαμε έως εδώ».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε δράση το λαό της περιοχής, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση η ασφάλεια των παιδιών μας δεν μπορεί να επαφίεται σε "φιλανθρωπίες" ορισμένων που επιδιώκουν να διαφημιστούν και είναι και μέρος του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ