Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά Ρώσων και Ουκρανών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Την παράταση των ατομικών περιοριστικών μέτρων (κυρώσεις) κατά έξι μήνες εναντίον 170 πολιτών και 44 νομικών προσώπων της Ρωσίας και της Ουκρανίας ανακοίνωσε χτες το Συμβούλιο της ΕΕ.

«Το Συμβούλιο επέκτεινε έως τις 15 Μάρτη τα περιοριστικά μέτρα για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», ανακοινώθηκε.

Τα περιοριστικά μέτρα στρέφονται κατά Ρώσων και Ουκρανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στρατιωτών που είχαν εμπλακεί στο επεισόδιο στα Στενά του Κερτς, τα οποία ενώνουν την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα, και κατά νομικών προσώπων, κυρίως εκτελεστικών οργάνων και στρατιωτικών δυνάμεων των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

Συνολικά η ΕΕ εφαρμόζει διάφορες μορφές κυρώσεων κατά της Ρωσίας: Οικονομικά μέτρα, ατομικά περιοριστικά μέτρα και περιορισμούς κατά της πρώην ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, όπου απαγορεύεται να αναπτύξουν δραστηριότητα ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ