Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«NOVARTIS»
Ξεκινούν και νέες έρευνες για τους χειρισμούς της υπόθεσης

Νέος κύκλος ερευνών στο «σίριαλ» της «Νοvartis» ξεκινά την επόμενη βδομάδα, τη φορά αυτή με βάση την αναφορά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη, για τον άλλοτε επόπτη της και νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελ. Τουλουπάκη καλείται να καταθέσει την Τρίτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, που διενεργεί τις σχετικές καταγγελίες.

Στην αναφορά της δίνει τη δική της εκδοχή για τα καταγγελλόμενα σε βάρος της αλλά και σε βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση «Novartis», από τον Ι. Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενη στο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με Αμερικανούς ομολόγους της, αναφέρει ότι έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό και ο Ι. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust. Στην ίδια αναφορά, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Ι. Αγγελής κατάσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη «Novartis» όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Επίσης, φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του Ι. Αγγελή που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας, κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στο έργο της και υποστηρίζοντας ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία για τη «Novartis», διαμέσου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση διαβιβάζεται προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία, και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ