Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΤΕ
Εκθεση γλυπτικής

Στις 27 Σεπτέμβρη, στις 19.00 στο Βυζαντινό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22, μετρό «Ευαγγελισμός»), εγκαινιάζεται η έκθεση Γλυπτικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου θα εκτεθούν έργα μεσαίου μεγέθους (από μισό έως ενάμισι μέτρο) που δημιουργήθηκαν από το 2008 και μετά. Η συνεργασία του ΕΕΤΕ με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που παραχωρεί το χώρο και φιλοξενεί την έκθεση, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό, στους χιλιάδες Ελληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου, αλλά και σε κάθε περαστικό, ελεύθερα, να γνωρίσει μεγάλο μέρος της σύγχρονης γλυπτικής δημιουργίας του τόπου μας και μάλιστα στον ανοιχτό χώρο, που ταιριάζει στην Τέχνη της Γλυπτικής.

Παράλληλα με τον αγώνα που κάνει για την παρουσία της Τέχνης στον δημόσιο χώρο, το Επιμελητήριο διοργανώνει κάθε χρόνο έκθεση γλυπτικής υπαίθρια, με στόχο την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αλλωστε, ως ο συλλογικός φορέας των εικαστικών καλλιτεχνών, στη μακρόχρονη πορεία του είχε πάντα την πολιτική να προβάλλει το καλλιτεχνικό έργο των μελών του στην κοινωνία, χωρίς εμπόδια, χωρίς μεσάζοντες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ