Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φ. Ε. ΠΑΤΡΑΣ
Προκλητικός ο διευθυντής

«Εγώ το μεσημέρι θα φάω σπίτι μου», ήταν η προκλητική απάντηση του διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας Πάτρας, Γιώργου Αθανασόπουλου και νομαρχιακού συμβούλου του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, προς τους φοιτητές όταν οι τελευταίοι του διατύπωναν τα αιτήματά τους και ζητούσαν να ανοίξει το φοιτητικό εστιατόριο προκειμένου να σιτιστούν οι σπουδαστές καθώς παραμένει κλειστό εδώ και οχτώ μέρες.

Η ενέργεια του Γ. Αθανασόπουλου να κλείσει αυθαίρετα το εστιατόριο, έρχεται σαν αντίποινα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, που το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της διεύθυνσης της Εστίας αναφορικά με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του φοιτητικού εστιατορίου, την οποία ετοιμάζει η διεύθυνση, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας. Σε συνέλευση που έγινε προχτές το βράδυ, ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης και την κλιμάκωση του αγώνα με πορεία, την Πέμπτη 29 του Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ολγας, με κεντρικό σύνθημα «Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά για όλους τους φοιτητές».

Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα των φοιτητών, συμπαραστέκεται ο πρύτανης, Νίκος Ζούμπος και το Πρυτανικό Συμβούλιο ενώ σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου των Φοιτητών, αναμένεται να επισκεφτεί τον Νομάρχη Αχα?ας και το Δήμαρχο Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ