Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Τα προβλήματα παραμένουν και αυξάνονται

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής, κάλεσμα για συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη

Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ψευτοανωτατοποίησητων ΤΕΙ από την κυβέρνηση
Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην ψευτοανωτατοποίησητων ΤΕΙ από την κυβέρνηση
Τα προβλήματα των ΤΕΙ έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Η «ανωτατοποίηση» αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν μια απάτη, ενώ αναμένεται να συζητηθεί η προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών που στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαν. Σ' αυτό το σκηνικό, οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που στήριξαν την «ανωτατοποίηση», σήμερα παρουσιάζονται ως υποστηρικτές των σπουδαστών και μάλιστα αυτοπαρουσιάζονται ως Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, τη στιγμή που οι ίδιες το διέλυσαν. Τις δύο παρατάξεις καταγγέλλει για το ξεκάθαρα υποκριτικό ενδιαφέρον τους η Πανσπουδαστική και καλεί τους φοιτητές σπουδαστές με αγωνιστικές αποφάσεις να απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί ο νόμος υποβάθμισης για τα ΤΕΙ και συγκεκριμένα, συγκέντρωση την Τρίτη 4/12, στα Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα.

«Την ώρα που ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά στην ουσία μόλις τώρα αρχίζει, οι σπουδαστές των ΤΕΙ αντιλαμβάνονται από πρώτο χέρι το πού πάνε τα λεφτά και γιατί για μια ακόμα χρονιά οι προϋπολογισμοί των σχολών μας είναι της πείνας που επέβαλλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αποδέχτηκαν η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ και τονίζει ότι οι δυο παρατάξεις πέρσι μιλούσαν για κοσμογονία κι υποστήριζαν «ότι με την ανωτατοποίηση θα κατοχυρωνόμασταν κι οι σπουδές μας θα γίνονταν ανώτατου επιπέδου».

Ομως, μετά την περιβόητη ανωτατοποίηση, οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τα εργαστήριά τους (δε χωράνε να τα παρακολουθήσουν, δημιουργούνται τεράστιες λίστες αναμονής) δε χωρούν ούτε καν στις αίθουσες, ενώ αναγκάζονται να πληρώνουν τα βιβλία μαθημάτων που δεν είναι στο τυπικό τους εξάμηνο. Επιπλέον, ο νόμος της «κοσμογονίας», που οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στήριξαν, προβλέπει ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα παραμένουν ως έχουν, την ίδια στιγμή που καταργούνται με τις συνθήκες της Μπολόνια και της Πράγας. Ετσι, η ΠΚΣ καταγγέλλει το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για τα θέμα των δικαιωμάτων που προέκυψε με αφορμή την εκδίκαση της γνωστής προσφυγής του ΤΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ