Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ

Συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 1 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητική απάντηση στη συνολικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας μαζικά και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον υπουργό Ενέργειας, το ΣΕΕΕΝ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για άλλη μια φορά στρατεύεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για να προχωρήσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ και η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και το σχέδιο που προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ για τη διασφάλιση των κερδών της ΔΕΗ ΑΕ, θα σημαίνουν για τους εργαζόμενους απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενεργειακή φτώχεια για το λαό και αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαχρονικά έχει ευθύνες, αφού σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στήριξε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, με τη μετοχοποίηση, την τριχοτόμηση της επιχείρησης, το ξεπούλημα του Ασφαλιστικού των εργαζομένων κ.ά.

Το κλίμα ανοχής και αναμονής που θέλει να περάσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι γιατί ουσιαστικά στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ