Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Σήμερα η αγωνιστική «υποδοχή» του Αμερικανού πρέσβη

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Ολγας στις 8 μ.μ. καλούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Κάλεσμα στον πατραϊκό λαό να «υποδεχθεί» σήμερα αγωνιστικά τον Αμερικανό πρέσβη απευθύνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή την επίσκεψή του για να συμμετάσχει στο 7ο συνέδριο «Περιφερειακής Ανάπτυξης», όπου είναι και ομιλητής.

Το ραντεβού της κινητοποίησης, με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!», έχει δοθεί για τις 8 μ.μ. στην πλατεία Ολγας, όπου και θα κορυφωθεί μια πλούσια δραστηριότητα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, στη βαθιά εμπλοκή της χώρας σε αυτά και σε επικίνδυνες εξελίξεις όπως η προετοιμασία της βάσης του Αραξου για την υποδοχή πυρηνικών όπλων.

Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο αντισμήναρχος εν αποστρατεία Γρηγόρης Συμεωνίδης, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο γιατρός Ανδρέας Μάζης.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν πλατιές μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές της Πάτρας, σχολεία, στέκια νεολαίας, καθώς και στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να ενημερωθούν ο λαός, η νεολαία, να γίνουν θέμα συζήτησης οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις η λαϊκή πάλη για την ακύρωσή τους.

Η Αχαΐα, όπως και συνολικά η Δυτική Ελλάδα, είναι αρκετά ψηλά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται από τις συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή. Οπως σημειώνει η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ,«τα "σούρτα - φέρτα" του Αμερικανού πρέσβη στην Πάτρα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αλεξανδρούπολη, στα Γιάννενα και αλλού συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο».

Στο συνέδριο ο Τζ. Πάιατ θα καταπιαστεί με τις «Ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλό Περιφερειακής Ανάπτυξης», θέμα για το οποίο μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, στελέχη των ΕΛΠΕ και επιστήμονες (γεωλόγοι κ.λπ.), την ίδια ώρα που προχωρούν οι διαδικασίες για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων οικοπέδων του Πατραϊκού Κόλπου και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, «οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι σχετικές αντιπαραθέσεις αφορούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Ο όλος σχεδιασμός σχετίζεται με τη διείσδυση των ΗΠΑ στα Δυτ. Βαλκάνια και με τις αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βαρουφάκη, γιατί όλοι "πίνουν νερό" στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ