Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Επανέκθεση των κλεμμένων που γύρισαν

Λένε πως ο εγκληματίας επιστρέφει στο χώρο του εγκλήματος. Ευτυχώς, στην προκειμένη περίπτωση, στο χώρο του εγκλήματος επιστρέφουν τα περισσότερα από τα θύματα, τα σπουδαία αρχαία κειμήλια που κλάπηκαν την 12η Απριλίου 1990 από το Μουσείο Κορίνθου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη που είχε συμβεί σε ελληνικό μουσείο και η οποία είχε ευτυχή κατάληξη το 1999 με την ανεύρεση του κύριου όγκου των κλαπέντων στις ΗΠΑ.

Το Σάββατο λοιπόν, στις 11.30 πμ, θα γίνουν τα εγκαίνια των επαναπατρισθέντων αρχαίων στο Μουσείο Κορίνθου, από το υπουργείο Πολιτισμού και τη Δ` Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για 274 αντικείμενα από τα 285, που όπως υπολογίζεται είχαν κλαπεί (επίσημος αριθμός. Ουσιαστικά ο αριθμός των κλαπέντων είναι αβέβαιος, καθώς δεν είχαν καταγραφεί πλήρως τα αντικείμενα του Μουσείου Κορίνθου).

Ανάμεσα στα επιστραφέντα κειμήλια περιλαμβάνονται μαρμάρινες κεφαλές θεών, αυτοκρατόρων, πορτρέτα Ρωμαίων πολιτών, πήλινα και γυάλινα αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα, παιχνίδια και μικροαντικείμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ