Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Να αποτελεί καθολικό δικαίωμα των παιδιών

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος

Την ανάγκη αφενός να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης το οποίο υλοποιείται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφετέρου να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, αναπτύσσοντας στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και από τότε εφαρμόζεται πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία, με σοβαρά όμως προβλήματα στην εφαρμογή του. Πέρυσι, για παράδειγμα, η σχετική εγκύκλιος βγήκε τον Οκτώβρη από το υπουργείο Παιδείας και το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται τον Απρίλη. Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε πως η εγκύκλιος θα πρέπει να βγαίνει στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα από τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς. Εθεσε επίσης μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, όπως η μεταφορά των μαθητών, η δημιουργία νέων κολυμβητηρίων και η κάλυψη από το κράτος του αυξημένου κόστους που έχει ο εξοπλισμός.

Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη καυχήθηκε ότι φέτος η εγκύκλιος εκδόθηκε το Σεπτέμβρη, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα, υποστηρίζοντας πως από την επόμενη χρονιά η εγκύκλιος θα βγει πιο νωρίς, όπως πρότεινε το ΚΚΕ. Οσον αφορά τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα, παρέπεμψε στο μνημόνιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το υφυπουργείο Αθλητισμού. Ειδικά για τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών και της ανέγερσης νέων κολυμβητηρίων, δήλωσε «αναρμόδια», στη λογική ότι το πρώτο αφορά τις Περιφέρειες και το δεύτερο άλλα υπουργεία.

Ο Μ. Συντυχάκης τής αντέτεινε ότι δεν πρέπει αυτά τα θέματα να επαφίενται στους δήμους, στις Περιφέρειες ή αλλού, αλλά το κράτος πρέπει να σχεδιάζει και να χρηματοδοτεί. Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αφορά την ίδια την ασφάλεια των μαθητών, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου κάθε χρόνο σημειώνονται πολλοί πνιγμοί. Απαντώντας, τέλος, στον ισχυρισμό της υφυπουργού ότι αυτός εξέφρασε το «ευκταίο» και αυτή το «εφικτό», της υπενθύμισε ότι στις σοσιαλιστικές χώρες οι κατακτήσεις αυτές ήταν υπαρκτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ