Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Μετά το «γάμο», ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μοίρασαν... την «προίκα» του προεδρείου

Λίγες μέρες μετά το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, στο οποίο αφενός οι ταξικές δυνάμεις περιόρισαν αποφασιστικά τις νοθείες και αλχημείες που αλλοίωναν τους συσχετισμούς και αφετέρου οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων ανέδειξαν τη ΔΑΣ δεύτερη δύναμη (δίνοντάς της ποσοστό 31,6% - διπλάσιο από το προηγούμενο συνέδριο), ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν την πρόταση της ΔΑΣ για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού και αναλογικού προεδρείου, σύμφωνα με τη δύναμη που έδωσαν στην κάθε παράταξη οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ επισημαίνει: «Εδώ και 4 χρόνια ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ τσακώνονταν σαν τις "κακές συμπεθέρες" για το ποιος θα πάρει τις πιο φαρδιές καρέκλες στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να υπερασπίζονται τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών (...) Μαλλιοτραβήχτηκαν για το ποιος έχει κάνει τη μεγαλύτερη νοθεία, αλληλομηνύθηκαν για το ποιος κλείδωσε τον άλλον έξω από το Εργατικό Κέντρο, σύρθηκαν αλλεπάλληλες φορές στα δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους στη μοιρασιά, οδηγώντας στη γνωστή διαλυτική κατάσταση. Πριν από λίγες μέρες, μπροστά στο Συνέδριο του ΕΚΤ, όταν είδαν να τους γυρνούν την πλάτη αρκετοί αντιπρόσωποι και να χάνουν τις καρέκλες κάτω από τα πόδια, οι "κακές συμπεθέρες" έσβησαν το μίσος που είχαν μέσα τους και ενώθηκαν "με τα ιερά δεσμά του γάμου", κατεβαίνοντας σε κοινό ψηφοδέλτιο για να μη χάσουν την "προίκα" και τα αφεντικά τους τον έλεγχο στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του νομού μας».

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εξαργύρωσαν το... προικοσύμφωνο του γάμου, μοιράζοντας μεταξύ τους τις θέσεις του προεδρείου του ΕΚΤ, αφήνοντας απέξω τους εκπροσώπους της ΔΑΣ, για να συνεχίσουν να προσφέρουν ανεμπόδιστα τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία.

«Δεν μας εκπλήσσουν!», υπογραμμίζει η ΔΑΣ, «αυτόν το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους! Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με κυβερνήσεις και εργοδοσία βγάζουν μάτι!».

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτήν τη σαπίλα, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα συνδικάτα πραγματικοί υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων, διεκδικητές της ζωής που μας αξίζει. Τους καλεί σε ενεργή και μαζική συμμετοχή στα σωματεία, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

Πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΚ Ρόδου: Δεν πήγε καν στη σύσκεψη που κάλεσε!

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, που αποτελεί παράγοντα εκφυλισμού και απεργοσπασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρει, οι εργατοπατέρες όχι μόνο απέρριψαν την πρόταση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, αλλά και στη σύσκεψη των προεδρείων των σωματείων που κάλεσαν τη μέρα της απεργίας (σε μια κίνηση αντιπερισπασμού)... «δεν εμφανίστηκαν ούτε οι ίδιοι!».

«Ο εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία πραγματικά δεν έχει τέλος. Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αγώνες», καταγγέλλει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ