Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του» για δεύτερη χρονιά

thomas daskalakis ndp photo ag

Το έργο «Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα ανεβαίνει για 2η χρονιά, από τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη στο θέατρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12, Αθήνα) και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο, που γράφτηκε το 1939 και μεταφέρθηκε από τον ίδιο στον κινηματογράφο το 1971, βασίζεται ο θεατρικός μονόλογος που υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου με τον Τάσο Ιορδανίδη στον ομώνυμο ρόλο. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Θάλεια Ματίκα, τη μουσική υπογράφει ο Τάσος Σωτηράκης. Οι φωτισμοί είναι του Σάκη Μπιρμπίλη και η σκηνογραφία και το κοστούμι της Ηλένιας Δουλαδήρη.

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φριχτά κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ