Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με ελλείψεις η Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Στα χαρτιά το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας, με ελλείψεις το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κεφαλονιάς

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να λειτουργήσει σε κατάλληλο χώρο το νέο ΕΕΕΕΚ Αθήνας, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να διαμορφωθούν όλες οι προϋποθέσεις σε δομές και υποδομές, ώστε κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες να μη μείνει εκτός σχολείου.

Το ΕΕΕΕΚ ιδρύθηκε για να λειτουργήσει από τη σχολική χρονιά 2019 - 2020 και να προστεθεί στο ΕΕΕΕΚ Κωφών και στο ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο που λειτουργούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Α' Αθήνας, προκειμένου να καλύψει κάποιες από τις επιτακτικές ανάγκες των μαθητών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής. Υπενθυμίζεται ότι, πέρσι, μόνο στην εν λόγω Διεύθυνση, πάνω από 150 αιτήσεις εγγραφής μαθητών με ειδικές ανάγκες δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν εξαιτίας ανεπάρκειας δομών και χώρων.

«Ενώ το σχολείο ιδρύθηκε στα χαρτιά, καμία μέριμνα δεν πάρθηκε για να μπορέσει να λειτουργήσει. Μάλιστα, ως χώρος προσωρινής λειτουργίας του προσδιορίστηκε το συγκρότημα που στεγάζει το 54ο και το 55ο Δημοτικά Σχολεία Αθήνας, μαζί με δύο νηπιαγωγεία, όπου υπάρχει έλλειψη αιθουσών ακόμη και για την τρέχουσα λειτουργία των σχολείων αυτών, ενώ είναι και εντελώς ακατάλληλος για λειτουργία του ΕΕΕΕΚ. Το δεδομένο αυτό, πλέον, αναγνωρίζεται και από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Α' Αθήνας. Στη συνέχεια δεν λήφθηκε, όμως, κανένα μέτρο για τη λειτουργία του νέου ΕΕΕΕΚ την τρέχουσα σχολική χρονιά», σημειώνουν οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου που υπογράφουν την Ερώτηση.

Την ίδια στιγμή, υπολειτουργεί το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κεφαλονιάς, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Επισημαίνει ότι στο φετινό σχολικό έτος ξεκίνησε η λειτουργία του σχολείου με τέσσερις τάξεις (σύνολο 19 παιδιών) και τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα κενές διδακτικές ώρες μέχρι την ανακοίνωση των νέων προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. «Επιπλέον, το σχολείο δεν μπορεί να παρέχει πλέον των τριών ωρών μάθημα, καθώς κατά την πρώτη φάση προσλήψεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δεν στάλθηκε κανένας», σημειώνει η ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας επίσης πως «σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, καταργείται η Α' Λυκείου, επειδή ως ολιγομελές τμήμα (2 μαθητές) περικόπηκε, γιατί δεν έπιασε το όριο των 3 μαθητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ