Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με νέα μαζική απεργιακή απάντηση συνέχισαν την πάλη ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Νέα μαζική εργατική - λαϊκή απάντηση στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα στους μισθούς, στις Συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες έδωσε η προχτεσινή νέα πανελλαδική απεργιακή μάχη, μία βδομάδα μετά την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι και μαζί τους συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και φοιτητές, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε δεκάδες πόλεις όλης της Ελλάδας, απαίτησαν την άμεση απόσυρση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου, διαδήλωσαν απαιτώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Με δύναμη από την προχτεσινή απεργία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τη μάχη χωρίς να χάνουν λεπτό, με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από εκεί που το έφτασαν οι προκάτοχοί της. Με ακόμα πιο πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της αντεργατικής κλιμάκωσης, με προσπάθεια να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, να συνενώνονται σε ένα μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους μέσα στα συνδικάτα.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει «τις χιλιάδες των απεργών σε όλη τη χώρα και σε κάθε κλάδο που έδωσαν από τα ξημερώματα τη μάχη της απεργίας απέναντι στον αντεργατικό οδοστρωτήρα διαρκείας, για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους όρους δουλειάς και αμοιβής. Για να προστατεύσουν το δικαίωμα της απεργίας, το δικαίωμα να αποφασίζουν οι εργάτες ποιο θα είναι το περιεχόμενο των αγώνων τους, τι διεκδικήσεις θα παλέψουν, πότε και με ποιον τρόπο θα αγωνιστούν».

«Εχουμε μπροστά μας δρόμο, αρκετές δυσκολίες και εμπόδια να προσπεράσουμε», υπογραμμίζει και ξεκαθαρίζει:

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, να συμβιβαστούμε με "τας υποδείξεις" του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ανθρώπων τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Προσπερνάμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που δικαίως οι εργαζόμενοι ονόμασαν "συνδικαλιστική μαφία" και η οποία προσπάθησε, ανεπιτυχώς και πάλι, να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Τους προσπερνάμε όλους και οργανώνουμε την πάλη μας!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τις συλλογικές διαδικασίες τους, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια.

Δεν καταθέτουμε τα όπλα του αγώνα! Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας!».

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ καλεί την Τρίτη 8 Οκτώβρη σε κινητοποίηση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εκδικαστεί η προσφυγή του ΣΕΒ, ο οποίος διεκδικεί μόνιμο πάγωμα των τριετιών.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση που οργανώνει στο Σύνταγμα, στις 12 μ., η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ