Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψηφίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Στις κάλπες προσέρχονται από 1 έως και 4 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους για το 30ό τακτικό Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ.

Οι εκλογές αυτές αποκτούν για τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδιαίτερη σημασία σε μία περίοδο που τα προβλήματα οξύνονται, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εργάζονται χωρίς συμβάσεις, με μισθούς κάτω από τα προβλεπόμενα, μέσα σε κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Προοπτική Εκπαιδευτικών (ΑΣΠΙΔΕ) καλεί σε αυτές τις εκλογές για ενίσχυση των δυνάμεων με ταξικό προσανατολισμό ως «ζήτημα ζωής και του σωματείου και της ομοσπονδίας». Η ΑΣΠΙΔΕ διεκδικεί την καλυτέρευση της θέσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τη θέσπιση συμβάσεων αορίστου χρόνου και επαναφορά του «ουδείς απολύεται».

Οι εκλογές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» (Βερανζέρου 10 και Πατησίων 19) το Σάββατο και την Κυριακή από 9.30 π.μ.-8.00 μ.μ. και τη Δευτέρα και Τρίτη από 2.00 μ.μ.-8.30 μ.μ. Οσοι προσέλθουν, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκέμβρη ψηφίζουν επίσης για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της και δηλώνει ότι μέσα από το συνέδριο της Ομοσπονδίας θα αγωνιστεί για αλλαγή πλεύσης του σωματείου, ενώ ως βασικό στόχο θέτει το να μπει φραγμός στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και την υπεράσπιση των καθηγητών από την ασυδοσία των εργοδοτών. Οι εκλογές θα γίνουν και τις δύο μέρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης να συμμετάσχουν ενεργά στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ απευθύνει η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΣΕΦΚ και για αντιπροσώπους θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ