Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα προβλήματα των ΤΕΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους τα ΤΕΕ φέρνει στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση (1η) προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

«Ενώ τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) βρίσκονται ήδη στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας τους και παρόλο που διανύουμε τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, εργαστήρια, στοιχειώδη κτιριακή υποδομή», επισημαίνει ο Γ. Χουρμουζιάδης.

Τονίζει ότι «η υποβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, που εκφράζει μια βαθύτερη υποτίμηση της εργασίας και των εργαζομένων, αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό του κεφαλαίου, που υλοποιεί η κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ετσι, «δικαιολογημένα, λοιπόν, οι σπουδαστές κινητοποιούνται απαιτώντας την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, τη θέσπιση δημόσιου και δωρεάν ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού σχολείου βασικής εκπαίδευσης και συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης μετά το 12χρονο σχολείο, καθώς και άμεση αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα».

Ρωτά λοιπόν ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ