Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή Παλαμά για να μην ξηλώσει την πλακέτα της Β. Κουσιάντζα

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο δημαρχείο Παλαμά, αντιδρώντας στην εκφρασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής να ξηλώσει την τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Κόμματος, στη μνήμη της εκτελεσθείσας μαχήτριας του ΔΣΕ, κομμουνίστριας δασκάλας Βαγγελίτσας Κουσιάντζα.

Στην παράσταση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ και της οικογένειας. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας Νίκος Τέγος τον κάλεσε να μην ταυτιστεί και να μην υποκύψει στις πιέσεις των φασιστοειδών της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παλαμά εμφανίστηκε προκλητικός, δηλώνοντας ότι θα στείλει νέο εξώδικο στην ΤΕ Καρδίτσας, με το οποίο θα την καλεί να ξηλώσει η ίδια την πλακέτα, αλλιώς θα το κάνει ο ίδιος με τη συνδρομή της αστυνομίας και μάλιστα το βράδυ.

Η ΤΕ Καρδίτσας με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου και μεταξύ άλλων τονίζει ότι αυτό που τους τρομάζει είναι αυτό για το οποίο πάλεψε η Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ταυτόχρονα καλεί το λαό του Παλαμά και της ευρύτερης περιοχής να περιφρουρήσει την πλακέτα και με τη φυσική του παρουσία, ξεκαθαρίζοντας πως αν αφαιρεθεί η πλακέτα, θα ξανατοποθετηθεί «ντάλα μεσημέρι».

Παρέμβαση του Βασίλη Φυτσιλή

Παρέμβαση για το θέμα έκανε με επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και συμπολεμιστής της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, Βασίλης Φυτσιλής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η ηρωίδα του λαού Βαγγελίτσα Κουσιάντζα κινδυνεύει (για δεύτερη φορά) με εκτέλεση!...

Ως συναγωνιστής και συγκρατούμενος της ηρωίδας του λαού, Βαγγελίτσας Κουσιάντζα (πιαστήκαμε μαζί αιχμάλωτοι, μέσα στα παγωμένα αντίσκηνα του κυβερνητικού στρατού, στον αυχένα της Νιάλας, κατά τη διάρκεια της φοβερής χιονοθύελλας της 12ης Απρίλη 1947), νιώθω οργή και αγανάκτηση, πληροφορούμενος ότι η δημοτική αρχή Παλαμά προτίθεται να αφαιρέσει τη μετάλλινη πινακίδα που έχουμε αναρτήσει οι σύντροφοι και συναγωνιστές της στην πλατεία του Παλαμά, σε ανάμνηση της θυσίας της στον αγώνα του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο.

Θα διαπράξει μια (για δεύτερη φορά) εκτέλεση της ηρωίδας η δημοτική αρχή Παλαμά, αν αποτολμήσει αυτό το παράλογο και ανιστόρητο ανοσιούργημα, σε βάρος της μνήμης και της θυσίας της Παλαμιώτισσας ηρωίδας.

Ως πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αλλά και ως συμπολεμιστής της αθάνατης ηρωίδας Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, καλώ τον δήμαρχο Παλαμά και όποιον άλλον προτίθεται να βάλει την υπογραφή του για μια τέτοια ανόσια πράξη, να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να αφήσουν την αναμνηστική πινακίδα στη θέση της. Θα είναι και για τους ίδιους τιμή και έπαινος για την υστεροφημία τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομοιος... (2023-10-24 00:00:00.0)
Αποχαιρετώντας τον μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ (2022-10-08 00:00:00.0)
Αποχαιρετά με περηφάνια τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή (2022-09-29 00:00:00.0)
Φασιστοειδή βεβήλωσαν το μνημείο της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα (2021-06-08 00:00:00.0)
Του Βασίλη ΦΥΤΣΙΛΗ (2006-01-22 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (2003-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ