Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Πάσσαρης, η... γιαγιά και ο... σκύλος του!

Τελικά η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια. Από την κυρία Πάνια και τα τηλεπροξενιά της πήγαμε στο «Μπιγκ Μπράδερ» και από εκεί περάσαμε, χτες, στη... γιαγιά του Πάσσαρη αλλά και σε ψυχολόγους... σκύλων, για να εξηγήσουν την αγάπη του φονιά προς το σκύλο του και το αντίστροφο!

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Ανέκδοτο, χυδαίο και προκλητικό, έχει καταστεί πλέον το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Το ζήσαμε για μια ακόμα φορά χτες. Ολα τα κανάλια της ιδιωτικής μας τηλεόρασης, από το MEGA μέχρι το STAR, φρόντισαν να εμπλουτίσουν τις εικόνες τους για την υπόθεση της σύλληψης Πάσσαρη με δηλώσεις ακόμα και της κατάκοιτης... γιαγιάς του!

Αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν κάποια δήλωση από τη μητέρα του εγκληματία (την οποία κυνηγούσαν με αναμμένες τις κάμερες μέσα στην αυλή του σπιτιού της, αλλά αφού δεν πέτυχαν να της αποσπάσουν κάποια νεότερη δήλωση, επέλεξαν την επανάληψη παλιότερων δηλώσεών της), φρόντισαν να πάνε πάνω από το κρεβάτι της υπέργηρης γυναίκας, με την εμφανώς λαβωμένη υγεία, να εισβάλουν στον ιδιωτικό χώρο μιας νοσηλευόμενης γυναίκας, για να έχουν στα δελτία των ειδήσεών τους λίγα δευτερόλεπτα με τη φωνή ενός προσώπου που προέρχεται από το «σόι του φονιά»!

***

Το «επίτευγμά» τους αυτό οι κύριοι των καναλιών το θεωρούν πιθανώς «ύψιστη προσφορά τους στην ενημέρωση»! Το ίδιο σπουδαίοι θα πρέπει να αισθάνονται που έβαλαν για μια ακόμα φορά τις χαροκαμένες μάνες των αστυνομικών που δολοφόνησε ο Πάσσαρης να κλαίνε και να καταριούνται το φονιά μπροστά στις κάμερες. Κι αυτό, οι κύριοι «Ευαγγελάτοι», το θεωρούν «δημοσιογραφικό κατόρθωμα»! Εκεί όμως που διέπρεψαν ήταν η τηλε-σκυλο-συζήτηση περί του γιατί ο Πάσσαρης δεν έβαλε φόλα στο σκύλο του!

***

Είναι να ντρέπεσαι πλέον για λογαριασμό τους κάθε φορά που παρακολουθείς τα δελτία τους. Είναι να λυπάσαι για την κατάντια στην οποία οδηγούν τη δημοσιογραφία. Είναι να οργίζεσαι που όλες αυτές οι ύαινες που ελέγχουν τα μαρκούτσια λερώνουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Τελικά υπάρχει κάποιο όριο στον κατήφορό τους; Υπάρχει κάτι που μπορεί να σταματήσει αυτό το φασισμό που κυκλοφορεί με το μανδύα του «πλουραλισμού» και της «ολόπλευρης πληροφόρησης»;


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ