Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο και το ρόλο του στην υπόθεση «Novartis». Η διαδικασία αναμενόταν να ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, της οποίας το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αφού για τη σύσταση της Επιτροπής απαιτείται η ψήφος 151 βουλευτών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, μετά τις ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν. Καραθανασόπουλου, αποχώρησε από την ψηφοφορία, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει «κάλπικες αντιπαραθέσεις και παιχνίδια». Δήλωσε επίσης ότι θα συμμετέχει στην προανακριτική επιτροπή, όπως διαφαινόταν ότι θα συγκροτηθεί, επαναφέροντας τη θέση του Κόμματος για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Με τη χτεσινή συζήτηση και τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα δίνουν συνέχεια στο γαϊτανάκι της αποπροσανατολιστικής κοκορομαχίας, κάτω από την οποία γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η στρατηγική τους σύμπλευση στα κύρια ζητούμενα του κεφαλαίου, καθώς μένει σταθερά έξω από το κάδρο της σκανδαλολογίας η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο Φάρμακο και συνολικά σε βάρος της Υγείας του λαού. Αλλωστε, από κοινού ψηφίζουν προνόμια και δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους.

Μετά την αντιπαράθεση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για υπουργούς και στελέχη των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που φέρονταν να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, σ' αυτή τη φάση ο καβγάς γίνεται για το αν υπήρξε σκευωρία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος τους, με κύριο υπεύθυνο τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη σε βάρος μου». Υπενθυμίζεται ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στήνοντας ανάλογο «σόου» στη Βουλή, ψήφισε Προανακριτική Επιτροπή για «ευθύνες πολιτικών προσώπων», την οποία έκλεισε άδοξα μετά από λίγες μέρες, χωρίς να εξεταστεί κανένας μάρτυρας.

Από την πλευρά της ΝΔ η χτεσινή αντιπαράθεση δόθηκε σε επίπεδο βουλευτών, αφού πρωθυπουργός και υπουργοί δεν εμφανίστηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, ως ένδειξη ...«σεβασμού στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»! Εννοείται βέβαια ότι στην πρότασή της η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ...παρανόησης πως αυτή η Προανακριτική θα ασχοληθεί σε βάθος με το ίδιο το σκάνδαλο «Novartis», αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ