Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολικό κτίριο!

Περιοδεία του Ν. Σοφιανού στο 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Περιοδεία στο 102ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών πραγματοποίησαν χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, και ο Βασίλης Ραπτάκης, κοινοτικός σύμβουλος του 7ου Διαμερίσματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του σχολείου Σοφία Φωστιέρη, τον πρόεδρο της Ενωσης Γονέων του 7ου Διαμερίσματος Παναγιώτη Καρβέλη και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Σε πολυκατοικία ακριβώς δίπλα από χώρο του σχολείου είναι εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των μαθητών. Η κεραία έχει πάρει άδεια από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, χωρίς όμως να έχει επισημανθεί στη σχετική έκθεση ότι γειτνιάζει με σχολείο. Ο μετρητής ακτινοβολίας που έχει τοποθετηθεί για ερευνητικούς σκοπούς πραγματοποιεί μετρήσεις σε ώρες σχεδόν μηδενικής δραστηριότητας, ενώ είναι στραμμένος σε αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να μην καταγράφει τον πραγματικό κίνδυνο από τη συγκεκριμένη κεραία.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου έχει πάρει απόφαση για απομάκρυνση της κεραίας, που βλάπτει την υγεία των παιδιών. Επειτα από κατάθεση πλήθους υπογραφών από τον Σύλλογο Γονέων, το θέμα θα ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Ν. Σοφιανός δεσμεύτηκε να στηρίξει τις διεκδικήσεις των κατοίκων και της σχολικής κοινότητας και δήλωσε: «Ο δήμος της Αθήνας πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά του 102ου Δημοτικού Σχολείου θα είναι ασφαλή. Στην ερμηνεία του νόμου που έχει να κάνει με τη ζωή των παιδιών μας δεν χωράνε οι στυγνές απαντήσεις όπως αυτή του αντιδημάρχου Γ. Χ. Αποστολόπουλου, ότι "η κεραία έχει άδεια" και "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"».

Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η ανάγκη άμεσης επίστρωσης του προαυλίου και του γηπέδου, η ανάγκη αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης που έχουν προκύψει σε τοίχους και σε οροφές, η έλλειψη νυχτοφύλακα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ