Σάββατο 19 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαφημίζουν στους εργαζόμενους τη δουλειά από το σπίτι

Τις αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους σε εταιρεία δημοσκοπήσεων καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Η εταιρεία πρόκειται να κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο έρευνας αγοράς τον προσεχή Δεκέμβρη και καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους. Για να «χρυσώσει το χάπι», μάλιστα, διαφημίζει τη δουλειά από το σπίτι ως πιο «χαλαρή» και δελεαστική.

Στην πραγματικότητα, η δουλειά από το σπίτι επιβαρύνει πολλαπλά τους εργαζόμενους ενώ είναι ιδιαίτερα επικερδής για την εργοδοσία, μεταξύ άλλων και λόγω της αντιμετώπισης των εργαζομένων ως αυτοαπασχολούμενων, με κατ' αποκοπή εργασία, ενώ στην πραγματικότητα είναι μισθωτοί υπάλληλοι, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλιση και τα άλλα δικαιώματά τους.

«Λέμε όχι στη δουλειά με το κομμάτι, στην ασφάλιση με το κομμάτι, στη ζωή με το κομμάτι», τονίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους στη σύσκεψη που οργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την Κυριακή 10/11 στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο (3ος όροφος, γραφείο 317).

Απολύσεις στην «GAP»

Μια ακόμα απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «GAP» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής, Πειραιά και Νήσων. «Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά απολύσεων που έκανε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα. Η αιτιολογία της διοίκησης, για ακόμα μια φορά, ήταν ότι ο συνάδελφος δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του, ότι ήταν αντισυναδελφικός!», σημειώνει το Συνδικάτο.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι «μια από τις πιο αναπτυσσόμενες και πολυδιαφημισμένες εταιρείες» στον κλάδο, αλλά η ανάπτυξή της συνοδεύεται από «την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τους χαμηλούς μισθούς» και την αξιοποίηση του αντεργατικού οπλοστασίου σε βάρος τους.

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν «κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά μόνο τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ