Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Δύσκολα ο Ολυμπιακός, «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό

Νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ

Eurokinissi Sports

Νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ
Η δύσκολη νίκη του πρωτοπόρου Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ και το μεγάλης σημασίας «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 7η αγωνιστική της Super League 1. Για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν τα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις και το VAR.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΟΦΗ και παρέμεινε μόνος 1ος, περνώντας ένα δύσκολο τεστ ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στους αξιόμαχους Κρητικούς και έφτασαν στη νίκη με πρωταγωνιστή τον Σουντανί που πέτυχε και τα δύο γκολ (11', 57'), ενώ για τον ΟΦΗ είχε ισοφαρίσει ο Ναμπί με όμορφο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, ενώ ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι στο 31' για μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκεϊρέδο. Για τον Ολυμπιακό ακυρώθηκε (μέσω VAR) ένα ακόμα γκολ του Σουντανί στο 65'.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με 1-0 επί του Ατρόμητου, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα μετά από μια περίοδο κατά την οποία το κλίμα στην ομάδα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Οι «πράσινοι» έφτασαν στη νίκη με σκόρερ τον Χατζηγιοβάνη (43') και χάρη στην καλή αμυντική τους λειτουργία στην επανάληψη. Απ' την άλλη, επισφαλής φέρεται ότι έχει γίνει η θέση του Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τη Λαμία με σκορ 3-0. Ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε πριν καν αρχίσει, καθώς και τα τρία γκολ σημειώθηκαν μέσα στα πρώτα λεπτά: Μίσιτς 2', Λημνιός 6', Σφιντέρσκι 11'.

Σε ένα ματς με αρκετά νεύρα και ένταση, η ΑΕΚ νίκησε 3-2 το Βόλο στη Ριζούπολη (λόγω έργων στο ΟΑΚΑ), επιστρέφοντας στις επιτυχίες και παίρνοντας ψυχολογική τόνωση ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τόρες (26'), ισοφάρισε για την «Ενωση» ο Λιβάγια στο 31' και την ανατροπή ολοκλήρωσε στην επανάληψη ο Μάνταλος, με γκολ στο 75' (πέναλτι) και στο 78'. Για τον Βόλο, που αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μουνίθ στο τέλος του πρώτου μέρους, μείωσε στο τελικό 3-2 ο Δημόπουλος στο 83'.

Στην Ξάνθη ο Αρης πήρε νίκη 1-0 στο ντεμπούτο του νέου του τεχνικού, Ενινγκ, ενώ βαθμολογική ανάσα πήρε ο Αστέρας Τρίπολης με το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 1-0. Τέλος, Παναιτωλικός και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 19, ΠΑΟΚ 17, Ξάνθη 15, ΑΕΚ 14, ΟΦΗ 13, ΑΕΛ 9, Βόλος 9, Αρης 8, Ατρόμητος 8, Παναθηναϊκός 8, Αστέρας Τρίπολης 6, Λαμία 4, Παναιτωλικός 2, Πανιώνιος -2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ