Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Σχέδια Μακρόν για Σκόπια και Αλβανία

ΤΙΡΑΝΑ - ΣΚΟΠΙΑ.--

Επίσημη επίσκεψη σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στον Νοέμβρη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις ηγεσίες των δύο χωρών έπειτα από το βέτο που πρόβαλε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εμποδίζοντας να δοθεί το «πράσινο φως» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Πληροφορίες αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν πως πριν από την πιθανή μετάβαση του Γάλλου Προέδρου θα γίνει η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα σε Παρίσι, Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ώστε να πείσει πως η χώρα του έχει εκπληρώσει τις βασικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την ΕΕ.

Με φόντο τις «αναταράξεις» στις σχέσεις ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε χτες πως ξεκινά έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε απόσταση περίπου 22 χλμ. από τις ακτές της χώρας στην Αδριατική. Μαυροβούνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών, που αναλαμβάνει ιταλο-ρωσική κοινοπραξία των εταιρειών «Eni» - «Novatek», θα κριθεί τι δυνατότητες υπάρχουν για την πιθανή εμπορική αξιοποίηση ενεργειακών κοιτασμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ