Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης ενάντια στην «ευέλικτη» εργασία

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας αποφάσισαν σε σύσκεψη που οργάνωσαν χτες σωματεία της Αττικής σε κλάδους της Βιομηχανίας.

Το κάλεσμα στη σύσκεψη απηύθυναν πέντε κλαδικά σωματεία (Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου, Τροφίμων - Ποτών, Ενέργειας), ενώ σε αυτό ανταποκρίθηκαν σωματεία και εργαζόμενοι και από άλλους κλάδους.

Τα σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στην πορεία προς την κινητοποίηση, εκτός από εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς με την κοινή τους ανακοίνωση, σχεδιάζουν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε «γραφεία ενοικίασης εργαζομένων» και «εταιρείες προσωρινής απασχόλησης» στις 30 Οκτώβρη και στις 6 Νοέμβρη.

«Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε διαχρονικό και μόνιμο μέτωπο ενάντια στην "ευελιξία" στην εργασία», σημείωσε ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου. Στην εισηγητική του ομιλία σκιαγράφησε το τοπίο που διαμορφώνει η «ευέλικτη» εργασία, την οποία προωθούν και επεκτείνουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, ενώ κάλεσε σωματεία και εργαζόμενους να μη δεχθούν να γίνουν δούλοι τον 21ο αιώνα, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Στη συζήτηση πήραν το λόγο οι πρόεδροι των σωματείων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, εκπρόσωποι άλλων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, εργαζόμενοι που δουλεύουν με τέτοιες εργασιακές σχέσεις.

Από το βήμα της σύσκεψης τα σωματεία υπενθύμισαν επίσης το κάλεσμα στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη σύσκεψη θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ