Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ενας Κούρδος της Συρίας αυτοπυρπολήθηκε χτες το πρωί μπροστά στην έδρα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στη Γενεύη και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λοζάνης. Ο 31χρονος ζούσε στη Γερμανία, ενώ Κούρδοι της Ελβετίας έχουν διαδηλώσει πολλές φορές τις τελευταίες βδομάδες ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χούα Τσουνουίνγκ διέψευσε δημοσίευμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο σχεδιάζει να αντικαταστήσει την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ. Η Χούα μίλησε περί πολιτικών φημών που έχουν απώτερους σκοπούς. Πάντως, οι πηγές της εφημερίδας συσχέτιζαν τις όποιες πιθανές πολιτικές εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ και με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί στο Σικάγο συνέχισαν χτες για πέμπτη μέρα την απεργία και τις διαδηλώσεις τους με μισθολογικά και εκπαιδευτικά αιτήματα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Γουίλιαμ Τέιλορ, Αμερικανός διπλωμάτης που υπηρετεί ως επιτετραμμένος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία, κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε τη χορήγηση της αμυντικής βοήθειας των ΗΠΑ προς τη χώρα με τη διεξαγωγή από το Κίεβο πολιτικά υποκινούμενων ερευνών που επιθυμούσε σε βάρος του γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η κατάθεση αυτή αντικρούει τους ισχυρισμούς του Αμερικανού Προέδρου ότι στην υπόθεση της Ουκρανίας δεν υπήρξε ανταλλαγή σχετικά με τη διάθεση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ύψους 391 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 28 μέρες πήρε χτες ο στρατηγός ε.α. Μπένι Γκαντζ (αρχηγός της «Μπλε και Λευκής Συμμαχίας») μετά την αδυναμία του πρώτου εντολοδόχου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συγκροτήσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Σεπτέμβρη. Σε περίπτωση που αποτύχει και αυτός, δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί για τρίτη φορά σε πρόωρες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ