Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΣΔΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει προσπάθειες παρεμπόδισης της δράσης του

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΕΚ της Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ), καταγγέλλοντας τη στάση μιας σειράς διευθυντών δημοσίων ΙΕΚ (Μοναστηρίου, Δημόκριτος, Νεάπολης), που τις τελευταίες μέρες βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση - συζήτηση και δράση του Συλλόγου, ισχυρίζονται ότι ο Σύλλογος δεν υπάρχει, είναι παράνομος και άλλα τέτοια. Μάλιστα, ένας διευθυντής έφτασε στο σημείο να απειλεί σπουδαστή με διαγραφή από το ΙΕΚ και μήνυση, επειδή μοίραζε και συνέλεγε ερωτηματολόγια γνωριμίας των σπουδαστών με τον Σύλλογο.

«Είναι φανερό ότι τους ενοχλεί η συλλογική δράση και διεκδίκηση! Είναι φανερό ότι υλοποιούν τις κατευθύνσεις που παίρνουν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και υπουργεία.

Θα προτιμούσαμε οι διευθυντές μας να δείχνουν γρηγορότερα αντανακλαστικά για τη διεκδίκηση των απαραίτητων υλικών και υποδομών που λείπουν από τους σπουδαστές, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα βιβλία, τα πάσο, το ζήτημα της απλήρωτης πρακτικής, συνολικά το δικαίωμά μας στην ολοκληρωμένη και δωρεάν μόρφωση, και όχι να βάζουν εμπόδια στη συλλογική μας δράση.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Δεν σταματάμε να παλεύουμε τα δικαιώματά μας», δηλώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει την «τιμωρία» κανενός σπουδαστή για συνδικαλιστική δράση, απευθύνοντας κάλεσμα στα σωματεία να κάνουν και δική τους υπόθεση την προάσπιση των δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης των σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ