Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΔΕΗ
Καταγγέλλει την ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον Ομιλο

Στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον Ομιλο ΔΕΗ προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ, καταγγέλλοντας τις αντεργατικές κατευθύνσεις του νέου νομοσχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, «στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης και του εκσυγχρονισμού του Ομίλου».

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση της μονιμότητας για όσους προσληφθούν στο εξής στη ΔΕΗ, ενώ για τους σημερινούς εργαζόμενους προβλέπει την εφαρμογή προγραμμάτων «εθελούσιας εξόδου», «εσωτερικής κινητικότητας» στον ΔΕΔΔΗΕ και στη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», αλλά και «εθελοντικές» μετακινήσεις του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον, καταργείται το σημερινό εκπτωτικό τιμολόγιο ρεύματος για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που έχει θεσπιστεί σύμφωνα με την ισχύουσα Σύμβαση Εργασίας τους.

Παράλληλα, όπως υπογραμμίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία», το νομοσχέδιο «βαθαίνει περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση, πριμοδοτεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα μεγάλων ιδιωτικών μονοπωλιακών ομίλων και φέρνει σε διευθυντικές θέσεις "χωροφύλακες" από τον ιδιωτικό τομέα με παχυλούς μισθούς».

«Επιβεβαιώνεται», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πως η πολιτική της "απελευθέρωσης" πάει χέρι χέρι με το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Στόχος τους είναι, αφού ξεμπερδέψουν με τους παλαιότερους εργαζόμενους (...) να γενικεύσουν τις ήδη ελαστικές σχέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα στον Ομιλο ΔΕΗ», τη δουλειά χωρίς σταθερότητα και χωρίς δικαιώματα.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους: Ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Υδρευση). Αποκλειστικά κρατικοί ενιαίοι φορείς, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Ομιλο ΔΕΗ. Καμία έμμεση ή άμεση μείωση μισθού. Ενάντια στις αυξήσεις, για μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της ΔΕΠΑ για εκδικητικές απολύσεις (2021-10-12 00:00:00.0)
Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ φέρνει νέα απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας (2020-06-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ στο Κορωπί (2019-09-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργίες ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση (2018-04-19 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους απλήρωτους της «Δομοτεχνικής» (2017-04-21 00:00:00.0)
Σημείωσε αύξηση πάνω από 60% (2013-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ