Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αποχαιρετούν» τον σύντροφο Πέτρο Αθανασιάδη

Τον σ. Πέτρο Αθανασιάδη, τον κομμουνιστή που «τίμησε με τη στάση και το ήθος του τον τίτλο του μέλους του Κόμματος», αποχαιρετούν με ανακοίνωσή τους η ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του. Σημειώνουν, μεταξύ άλλων, για τον σύντροφο, που η πολιτική του κηδεία πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα: «Η αξιοπρέπεια, η προσφορά και το παράδειγμα του σ. Πέτρου θα αποτελούν πυξίδα στον αγώνα για το δίκιο του λαού μας.

Ο σ. Πέτρος υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε με συνέπεια μέσα απ' τις γραμμές του Κόμματος για έναν πιο ανθρώπινο και δίκαιο κόσμο. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ και ήταν για πολλά χρόνια υπεύθυνος για τη δουλειά του Κόμματος στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ καθώς και στους αγρότες. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ΔΙΚΕΒΕ Δράμας στο χώρο των αυτοαπασχολουμένων και υπήρξε για χρόνια δραστήριο μέλος της. Ηταν πρωτοπόρος στη διακίνηση του "Ριζοσπάστη" και στην οικονομική δουλειά, έχοντας πάντοτε πρώτο μέλημά του το δυνάμωμα του Κόμματος με νέους συντρόφους και συντρόφισσες. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε στον Καναδά και δραστηριοποιήθηκε μέσω της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ».

Τον Πέτρο Αθανασιάδη αποχαιρετά και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ, θυμίζοντας ότι στις 6 Οκτώβρη του 2018 τον είχε τιμήσει για την προσφορά του στο Κόμμα και στο εργατικό κίνημα του Καναδά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ στο Μόντρεαλ. Αναφέρει ότι ήταν «τιμή» για όσους συμμετέχουν σε αυτή να συνυπάρχουν με τον σ. Πέτρο: «Η απλότητά του, η καθαρή του ματιά, η ευαισθησία του και η αγάπη του προς τους νέους τον έκαναν να ξεχωρίζει. Δίπλα του όλοι μάθαμε και πήραμε πολλά, τα οποία μας τα έδωσε απλόχερα με σεμνότητα και ταπεινότητα. Πρωτοπόρος μέχρι και το τέλος της ζωής του συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του κινήματος σε Ελλάδα και Καναδά μέσα από τις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο και το Μόντρεαλ. Βάζοντας πάντα μπροστά το δίκαιο του λαού, πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια ως μέλος του ΚΚΕ και αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό, δείχνοντας πάντα τον δρόμο στη νέα γενιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ