Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Σε ιδιόκτητα γραφεία η ΚΟ Φλώρινας του ΚΚΕ

Από τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΤΕ Φλώρινας
Από τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της ΤΕ Φλώρινας
Σε μια εκδήλωση συγκινητική, που ταυτόχρονα εξέπεμπε την επαναστατική αισιοδοξία, το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Τομεακής Οργάνωσης Φλώρινας του ΚΚΕ, παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα γραφεία είναι προσφορά της Ισμήνης Σπυριδωνίδου, την οποία ευχαρίστησε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος χαρακτήρισε ξεχωριστή στιγμή την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων του ΚΚΕ στη Φλώρινα, σε μια - όπως είπε - «σημαντική περιοχή για τους ηρωικούς αγώνες που έδωσε ο λαός μας, που έδωσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες σε αυτήν εδώ τη γωνιά της πατρίδας μας, όπως άλλωστε και σε όλη την Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, από βάθους καρδιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε την συντρόφισσα Ισμήνη γι' αυτή τη μεγάλη προσφορά της. Να είναι σίγουρη, είμαστε όλοι σίγουροι ότι οι αγώνες που έκαναν οι προηγούμενες γενιές θα ευοδωθούν, γιατί υπάρχουν άξιοι συνεχιστές που κάθε μέρα πυκνώνουν τις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ. Νέοι άνθρωποι οργανώνονται στην πρωτοπόρα δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, το ΚΚΕ, και στην ΚΝΕ, ενώ χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα, και εδώ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα, συμπαρατάσσονται, συσπειρώνονται στο πλάι του ΚΚΕ, στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνει όχι μόνο ο τόπος μας αλλά όλη η ανθρωπότητα».

Αναμνηστική πλακέτα στην Ισμήνη Σπυριδωνίδου για την προσφορά των γραφείων
Αναμνηστική πλακέτα στην Ισμήνη Σπυριδωνίδου για την προσφορά των γραφείων
Η Ισμήνη Σπυριδωνίδου, βαθιά συγκινημένη, αναφέρθηκε στην ιστορία των γονιών της και στην απόφασή της να δώσει στο Κόμμα το οίκημα που διέθετε στη Φλώρινα. Οπως είπε: «Είχα δώσει πιο μπροστά ακόμα ένα κομμάτι βιος στο Κόμμα, από τον πατέρα μου. Είχα τύψεις που αυτό το οίκημα στη Φλώρινα δεν το είχα δώσει από πιο νωρίς. Τώρα που το έδωσα είμαι γεμάτη χαρά».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσφερε στην Ισμήνη Σπυριδωνίδου μία αναμνηστική πλακέτα και το λεύκωμα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης. Από την πλευρά της η Ισμήνη Σπυριδωνίδου τού προσέφερε ένα μπρελόκ του πατέρα της κι ένα ζευγάρι χειροποίητες μάλλινες κάλτσες, απαραίτητο εφόδιο των αγωνιστών στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στα βουνά, όπως απέδειξε η πείρα του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε η Δέσποινα Γρηγοριάδου, Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ. Ευχαρίστησε επίσης την Ισμήνη Σπυριδωνίδου, κόρη των συντρόφων Γιώργου Σπυριδωνίδη και της Θεοπίστης. Οπως είπε, «η Ισμήνη δεν γνώρισε τον πατέρα της γιατί σκοτώθηκε στα βουνά της Κομοτηνής και δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα του. Μάνα και κόρη πήραν το δρόμο της προσφυγιάς με τη συντεταγμένη αποχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και βρέθηκαν στη Ρουμανία. (...) Πιστή στην ιδεολογία μας, γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κόμματος, η Ισμήνη δώρισε το μοναδικό σπίτι που απέκτησε ως μετανάστρια στο Βερολίνο. Τα γραφεία ανακαινίστηκαν με την ανιδιοτελή προσφορά των συντρόφων και φίλων του Κόμματος καθ' όλη τη διάρκεια της διαμόρφωσης του χώρου, ώστε η λειτουργία τους να είναι ανάλογη των απαιτήσεων».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει στις σημερινές συνθήκες να αποκτά το ΚΚΕ ιδιόκτητα γραφεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «εδώ στη Φλώρινα, όπου είναι θαμμένοι περίπου 700 νεκροί, εδώ που ο εθνικισμός και κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου συγκλίνουν, εδώ που ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες η επαναλειτουργία και επέκταση του Πεδίου Βολής για να χρησιμοποιηθεί ως ΝΑΤΟικό στρατόπεδο στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών (...) τα εγκαίνια των γραφείων σηματοδοτούν απάντηση στον αντικομμουνισμό, ο οποίος προβάλλεται είτε ως χυδαίος, άμεσος αντικομμουνισμός, είτε ως συγκαλυμμένος, που στόχο έχει να εγκλωβιστούν λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις στις συμπληγάδες του συμβιβασμού με την "κανονικότητα" της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της αποδοχής της "ταξικής ειρήνης" για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-03-06 00:00:00.0)
«Εφυγε» από τη ζωή η σ. Ισμήνη Σπυριδωνίδου (2021-02-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-31 00:00:00.0)
Ετοιμόρροπη πολυκατοικία _ τάφος για έναν εργάτη (1999-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ