Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 8.30 π.μ. στο Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο

Σε συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο Αθηνών καλεί αύριο, Τετάρτη 6 Νοέμβρη, μέρα απολογίας του αρχηγού της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το πρωί, στο Μετρό Αμπελοκήπων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «4,5 χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 4,5 χρόνια οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σπέρνοντας το ναζιστικό - ρατσιστικό τους δηλητήριο, παρά τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν την εγκληματική τους δράση, η οποία απορρέει από την ίδια τη ναζιστική τους ιδεολογία.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσα, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των αλιεργατών στην ιχθυόσκαλα, αποδεικνύουν το ρόλο τους ως μαντρόσκυλων των αφεντικών. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες που παλεύουν, αγωνίζονται, διεκδικούν.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Η αναγκαία καταδίκη τους δεν αρκεί για την αντιμετώπισή τους. Την τελειωτική απάντηση θα τη δώσει το οργανωμένο κίνημα, απομονώνοντας τους κάθε λογής φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, από κάθε γειτονιά, και πετώντας τους μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Γυρνώντας την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννάει και θρέφει το φασισμό».

Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τονίζοντας: «Σε όλη τη διάρκεια της δίκης αναδείχτηκε το εγκληματικό πρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης. Η συνεχής πάλη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος συνέβαλε αποφασιστικά στην έξοδό της από το Κοινοβούλιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τέτοιου είδους μορφώματα. Οσο υπάρχει το σύστημα που τους θρέφει και τους γεννά, πάντα θα υπάρχει ο φόβος επανεμφάνισης τέτοιων φαινομένων. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ