Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή σήμερα Τετάρτη στην κινητοποίηση που οργανώνουν στη Μυτιλήνη στην πλατεία Σαπφούς στις 9 π.μ., ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του Χιώτη μικρού ΕΒΕ, Γ. Παληού, τον οποίο προωθεί η Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικροεπιχειρηματίας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, από το 2012 αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε πάρει μαζί με τον αδελφό του, εξαιτίας της πτώσης του τζίρου του μικρού τυπογραφείου που διατηρούσε. Η τότε Εμπορική Τράπεζα (σημερινή Alpha) απαίτησε την επιστροφή ολόκληρου του ποσού του δανείου, απειλώντας με κατασχέσεις. Το Μάη του 2013 η τράπεζα εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης, η οποία κρίθηκε καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Χίου.

Το Φλεβάρη του 2019, η Τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ, παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ενα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχουν αυτός και η σύζυγός του), ενώ ορίστηκε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ