Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό στις 30 Νοέμβρη

Με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη απαντούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντάς την για λογαριασμό του κεφαλαίου από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινού αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά της, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προετοιμάσουν την επιτυχία τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Συσκέψεις προετοιμασίας από το ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα 11/11 στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυρουπόλεως 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. «Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους», υπογραμμίζει, «από τους νέους εργαζόμενους έως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά τον εργαζόμενο λαό».

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει την Τρίτη 12/11 και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές, συνταξιουχικές και νεολαιίστικες οργανώσεις.

Κοινή πάλη για την Ασφάλιση και την Υγεία

Στο πλαίσιο της κοινής δράσης εργαζομένων και συνταξιούχων για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ του νομού έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία επικεντρώθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν στις μονάδες Υγείας της περιοχής αλλά και στο «νέο Ασφαλιστικό» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ανέφεραν στοιχεία για τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών στις δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις εξής διεκδικήσεις:

-- Να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με τις 8 βασικές κλινικές.

-- Να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών στα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ, οι βασικές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πλήρης λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου.

-- Να στελεχωθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία, να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.

-- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς - νοσηλευτικό - διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας, με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, για να μπορούν να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες όλων των κατοίκων.

Απάντηση στους υπονομευτές των αγώνων

Στο μεταξύ, παράλληλα με την οργάνωση της πάλης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις έχουν να αντιμετωπίσουν τις προσπάθειες από διάφορες πλευρές για υπονόμευση της ενιαίας αγωνιστικής δράσης του συνταξιουχικού κινήματος.

Με υπόμνημά τους προς το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου απαιτούν να μη γίνει δεκτό το αίτημα του λεγόμενου «Δικτύου Συνταξιούχων» για παραχώρηση χώρου μέσα στο Εργατικό Κέντρο, ζήτημα το οποίο ο πρόεδρος του ΕΚΗ επαναφέρει κατ' επανάληψη το τελευταίο διάστημα.

Οπως σημειώνουν στο υπόμνημά τους, «αυτό το μόρφωμα αποδείχθηκε ότι στήθηκε από γνωστά στελέχη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που όταν ήταν στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, από τις θέσεις που κατείχαν, υπηρέτησαν πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και ήρθαν στο συνταξιουχικό κίνημα για να παίξουν τον ίδιο ρόλο... Το "Δίκτυο" είναι ανύπαρκτο μέσα στο κίνημα, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, δεν υπάρχουν. Ταυτίστηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση, την τρόικα και τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχοντας την προνομιακή αντιμετώπισή τους. Παρακινεί τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές (και όχι αγώνες) για την αποκατάσταση των συντάξεών τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με κάθε αγωγή θα πρέπει να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Παίρνει θέσεις και κάνει παρεμβάσεις που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων μας. Μέσα από τη "δράση" του τα τελευταία χρόνια είναι πλέον εμφανής ο λόγος ύπαρξής του: Στήθηκε για να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ιππου μέσα στο αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ